Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike Vladi

SDP: Vlada bolesno gospodarstvo liječi andolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin fond za spas gospodarstva u Saboru podupiru svi zastupnički klubovi, no on je, poručila je oporba, tek slamka spasa za gospodarstvo koje je Vlada uništila. Višesatna rasprava u metaforama i floskulama svela se na medicinsko tumačenje, gospodarstvo nam boluje od krize, a pravog lijeka Vlada nema.

Saborski zastupnici danas su se proglasili liječničkim konzilijem za bolesno gospodarstvo, kojem, kako tvrdi SDP, vlada daje tek andol. 'Kao odgovorni liječnici dajte da vidimo što je prava dijagnoza, da vidimo što se može liječiti lijekovima, a što odstraniti kirurški', pozvala je SPD-ovka Željka Antunović. No, HDZ je locirao uzrok bolesti. 'Smatram da se radi o karcinomu, koji je nastao u Americi i pustio metastaze po cijelom svijetu', rekao je HDZ-ov Stjepan Kundić.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Krediti za aktiviranje proizvodnje?

'Smijenimo Obamu i riješili smo problem', dobacio je Marin Jurjević, a jedini koji su danas u Saboru ostali političari, a ne liječnici, bili su HNS-ovci. Fond je dobro kratkoročno rješenje poruka je HNS-a, a problem će biti ako nepravedno podijelimo novac. Vesna Pusić pod tim je mislila na dodjeljivanje novca iz Fonda 'po stranačkoj, prijateljskoj, rođačkoj, klijentelističkoj, ili bilo kojoj drugoj osnovi'.

'Nama je cilj ukloniti politički kišobran država i vlada s odobravanjem sredstava zaista nema ništa', rekao je Zdravko Marić, državni tajnik Ministarstva financija. Oporba Vladi najviše zamjera što se s pravim mjerama predugo čekalo. 'Mi bi u vladi voljeli da je bilo i ranije moguće poduzeti ovakvu vrstu mjere ali na žalost odgovor je jasan nije bilo moguće', dodao je Marić. Glavni krivac ministar je Šuker, a kao Miško iz filma 'Tko to tamo pjeva', vozi hrvatsku u propast, tvrdi oporba. 'Šuker zaveže oči vozaču, a to je premijerka, koja zavezanih očiju mora voziti', kaže Goran Maras. Zaključak metaforičke rasprave je jasan, gospodarstvo je u problemu i svaka pomoć, pa i kroz fond spasa dobrodošla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene