Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na izvješće State Departmenta

''Gluha ostaje samo hrvatska Vlada. Je li ih barem onda sram?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz SDP su reagirali na izvješće američkog State Departmenta o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj.

Nakon što je američki State Department objavio izvješće o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj za 2016. godinu, priopćenjem se oglasio SDP. Predsjednik te stranke Davor Bernardić poručuje: ''Samo Plenković niti vidi niti čuje da u Hrvatskoj rastu nasilje i diskriminacija''.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu"

Priopćene prenosimo u cijelosti:

''Američki State Department objavio je jučer Izvješće o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj za 2016. godinu u kojem socijalnu diskriminaciju, nasilje prema ženama, djeci i etničkim manjinama te korupciju i neisplatu plaća radnicima navode kao najveće probleme u zemlji.

Američka administracija podsjetila nas je na sve nemile događaje kojima smo svjedočili prošle godine, od napada na novinare do marša u kojem je sudjelovao i tadašnji potpredsjednik Sabora. Podsjetila nas je na napade na pravobraniteljicu za ljudska prava i odbacivanje njezinog izvješća u Saboru.

Osoba koja je predvodila napade na pravobraniteljicu sad savjetuje ovu Vladu zbog čega i ne čudi kako se prošlogodišnji scenarij nastavlja.

Komentirajući izvješće, predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako smo i u nepuna tri mjeseca ove godine svjedočili porastu nasilja, marševima na ulicama glavnog grada, napadima na druge i drugačije te kršenju prava radnika.

'I nova Vlada HDZ-a i Mosta nastavlja s tolerancijom prema nasilnicima te se, kako je krenulo u prva dva mjeseca, s pravom možemo pitati kako će tek izgledati izvješće za ovu godinu?', zapitao se Bernardić te dodao kako SDP upozorava na narušavanje ljudskih prava i osobnih sloboda kojima svjedočimo posljednjih godinu i pol dana i snažno ih osuđuje.

''Poruku o tome što se događa sad smo imali prilike čuti i s druge strane Atlantika. Gluha ostaje samo hrvatska Vlada. Je li ih barem onda sram?' zaključio je Bernardić'', stoji u priopćenju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene