Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija na Gornjem gradu

Klisović najavio što će prvo napraviti ako postane gradonačelnik Zagreba: "Tomašević će biti partner u upravljanju"

Joško Klisović
Joško Klisović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Joško Klisović Galerija 1/1 >>
SDP je na konferenciji za medije predstavito Joška Klisovića, svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, koji je najavio prve poteze u slučaju pobjede.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je kako je odluka o Klisoviću bila jednostavna.

"On je profesionalac s više od 30 godina iskustva i sa znanjem potrebnim za upravljanje Zagrebom", kazao je Grbin. 

Klisović je kazao kako se odlučio kandidirati jer ima viziju razvoja Grada.

"Građanima nudim poštenu vlast i da sudjeluju sa mnom u vođenju grada. Bit će tu referenduma, financiranja projekata i crowfundinga i mnogih drugih kreativnih metoda. Idemo u borbu protiv korupcije. Moji prioriteti bit će obnova i razvoj grada, rekonstrukcija Holdinga i gradske uprave. Cijeli grad vapi za rekonstrukcijom", rekao je Klisović.

Rekao je da će prva stvar koju će napraviti biti detaljan plan obnove grada te će statičari pregledati sve zagrebačke škole. Poručio je i kako Zagrepčani koji nakon potresa žive u kontejnerima neće morati plaćati režije. 

"Denivelirat ćemo gradsku željeznicu kako bismo grad učinili funkcionalnom cjelinom", rekao je. 

Dodao je kako ima dovoljno vremena da se predstavi građanima koji se nisu imali prilike upoznati s njegovim radom. 

"Ne želim biti onaj gradonačelnik koji će se šetati gradom i onda zvati da se rupe pokrpaju, tako se ne vodi grad", rekao je Klisović.

Istaknuo je kako će svatko tko dobro radi svoj posao ostati na svojoj poziciji. 

Na pitanje može li Mirela Holy nakon tvita o "dotepencima" i dalje biti dio njegova tima, rekao je kako je izabrala krive riječi.

"Ona je htjela upozoriti da neki ljudi izvan Zagreba mogu saznati da ima viška cjepiva. To su padobranci, ne dotepenci. Kako je moguće da Zagrepčani budu zadnji na redu za cijepljenje? Kriv je onaj tko u računicu nije ukalkulirao građane Zagreba. To su i Stožer, HZJZ i svi oni koji su donosili odluku tome tko će se cijepiti po kojem redu.", rekao je. 

Na pitanje je li mu predsjednik Milanović, inače njegov prijatelj, nešto poručio, kazao je kako se predsjednik ne miješa u njegovu kandidaturu. 

Poručio je kako cijeni i poštuje Tomislava Tomaševića te će mu biti odličan partner u upravljanju gradom. 

Peđa Grbin osvrnuo se na zahtjev Istarskog stožera za otvaranje terasa kafića te kazao kako to nije politikantstvo.

"Ako je to politikantstvo, što je onda ono što je premijer Plenković radio u 11. mjesecu kad je odgađao mjere zbog Vukovara? Ovakvo ponašanje Plenkovića je ispod svake razine", kazao je Grbin.

Jednoglasno podržan prijedlog

Podsjetimo, predsjedništvo stranke jučer je jednoglasno je podržalo prijedlog da na lokalnim izborima podrži kolegu Joška Klisovića.

"On je čovjek izuzetnog iskustva i drago mi je što ga imamo za kandidata, a nakon 16. svibnja ove godine i za gradonačelnika Zagreba'', rekao je Peđa Grbin nakon sjednice.

Dodao je da nije istina da SDP ima alibi za kandidata Zagreba.

''Joško Klisović itekako će imati odriješene ruke, a SDP je tu da ga podrži. Cilj nije pobjeda na izborima, nego učiniti Zagreb boljim'', rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene