Predsjedništvo SDP-a sastalo se na online sjednici nakon koje je predsjednik stranke Peđa Grbin dao izjavu za medije. Potvrdio je da će se za gradonačelnika Grada Zagreba kandidirati Joško Klisović.


Predsjedništvo SDP-a održalo je od 16 sati online sjednicu.

Vezani članci Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović na Jakuševcu najavio: "Oslobodit ćemo grad od kanti i kontejnera" Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš uzvratio Grbinu: "Vaša je stranka bila na vlasti, a problemi se nisu smanjili. Ne budite licemjeri"

''Predsjedništvo je jednoglasno je podržalo prijedlog da na lokalnim izborima podrži kolegu Joška Klisovića. On je čovjek izuzetnog iskustva i drago mi je da ga imamo za kandidata, a nakon 16. svibnja ove godine i za gradonačelnika Zagreba'', rekao je Peđa Grbin nakon sjednice. Dodao je da nije istina da SDP ima alibi za kandidata Zagreba.

''Joško Klisović će itekako imati odriješene ruke, a SDP je tu da ga podrži. Cilj nije pobjeda na izborima, nego učiniti Zagreb boljim'', rekao je.

Na pitanje zašto će SDP podržati kandidaturu Dubravka Bilića za gradonačelnika Ludbrega, iako je kažnjavan, dok je Željko Sabo pak izbačen iz stranke, Grbin je kazao da je Bilić za svoje greške preuzeo odgovornost i vratio svoj dug.

O dotepencima u Zagrebu

Komentirao je i izjavu Mirele Holy o ''dotepencima u Zagrebu''.

''Ja sam isto dotepenec za razliku od nekih nisam se osjetio pogođenim tim tvitom. Mislim da je potpuno jasno da, kada ona govori o dotepenicma, govori o dotepencima na HZJZ i Rebro koji su se dotepali do tih institucija kako bi iskoristile poznanstva i rodbinske veze kako bi dobili nešto što im ne pripada. O takvim je dotepencima govorila Mirela Holy'', smatra predsjednik SDP-a.

Kaže da su Stožer i Vlada morali ranije jasno odrediti protokol postupanja s cjepivom.

''To je politikantstvo''

Grbin se osvrnuo i na borbu s epidemijom. ''Zašto kockarnice mogu, a restorani ne mogu? E to je nešto na što nismo dobili odgovor i to što se o tome šuti je politikantstvo, a ne ovo što rade ljudi u Istri i Primorsko-goranskoj županiji koji su itekako dokazali da se znaju nositi s epidemijom'', poručuje.

Kaže da ''odluke Stožera nemaju glavu i nemaju rep''.

''To je politikantstvo da u 11. mjesecu nismo zatvarali jer su se čekali određeni važni datumi za HDZ, a danas tih datuma nema, pa za time nema potrebe. A da li iza odluke da se nešto otvori, a drugo ostane zatvoreni, leži određeni interes, to je nešto o čemu se tek trebati razgovarati'', rekao je.

Kada je riječ o cijepljenju preko reda, Grbin kaže da on nema što dodati nakon što docent na katedri za kazneno pravo kaže da tu mogu postojati elementi kaznenog djela.