SDP-a predvođeno predsjednikom Zoranom Milanovićem prisjetilo se u petak svog prvog predsjednika i hrvatskog premijera od 2000. do 2003. godine, u povodu devete obljetnice njegove smrti.


Polaganjem vijenca i crvenih ruža te paljenjem svijeća na grobu Ivice Račana na zagrebačkom groblju Mirogoj, izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Zoranom Milanovićem prisjetilo se u petak svog prvog predsjednika i hrvatskog premijera od 2000. do 2003. godine, u povodu devete obljetnice njegove smrti.

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevoj izjavi o izbjeglicama i reakcijama iz SAD-a: "Teško je biti upečatljiv i primijećen, ali njemu je to uspjelo" Mislav Bago - 2 "SDP se urušava, ovakve stvari nisu se događale na parlamentarnoj sceni još od devedesetih"

Uz Milanovića i Račanovu suprugu Dijanu Pleštinu, počast Ivici Račanu odali su Milanka Opačić, Boris Lalovac, Mirando Mrsić, Peđa Grbin, Josip Leko, Igor Dragovan, Ingrid Antičević Marinović, Gordana Sobol, Dragica Zgrebec te drugi članovi SDP-a.

Ivica Račan umro je 29. travnja 2007. u zagrebačkom KBC-u Zagreb nakon što se zbog teške bolesti povukao iz političkog života.(Hina)