Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak pregovora

Zoran Milanović nakon sastanka s Mostom: 'Čekamo do sutra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko minuta nakon što su iz Mosta poručili da Domoljubnoj koaliciji daju još jednu šansu, na sastanak u središnjicu stranke došli su predstavnici koalicije Hrvatska raste.

Predstavnici koalicije Hrvatska raste stigli su na sastanak u središnjicu Mosta, ali nisu htjeli komentirati najnoviju odluku Mosta da Domoljubnoj koaliciji daju još jednu priliku.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Nakon što je sastanka završio Zoran Milanović tek je kratko poručio 'Čekamo do sutra'.

U ime Mosta govorio je Božo Petrov.

Možemo reći da se situacija mijenja iz sata u sat i nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi. Pregovori se sigurno nastavljaju sutra. Ranije je dogovoreno da se razgovara i o preostalim reformama, ali bit će i političkih pregovora. Svi se nadaju da će sutra neke stvari biti jasnije', izvijestila je ispred središnjice Mosta reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. 'U ovom trenutku na to nećemo odgovarati jer još uvijek traju razgovori. Što se nas tiče mi smo se u tom dijelu usuglasili unutar Mosta, odgovorio je na pitanje je li on premijer i nastavio:

'Ja bih samo htio reći da je zajedničko tijelo saborskih zastupnika i članova nacionalnog vijeća donijelo odluku da zbog prava jednakosti, jednako kao što smo dali određeno dodatno vrijeme koaliciji Hrvatska raste nakon njihovog odgovora iz glavnog odbora da se ipak predomisle, isto tako smo dali sad dodatna 24 sata iz tog razloga i Domoljubnoj koaliciji. Mi se nadamo da će prihvatiti poziv, na kraju to je njihova odluka', poručio je Petrov.

A Domoljubna koalicija ima vremena do sutra u 16 sati da se 'očituje žele li se uključiti u započeti proces, ali bez ikakvih dodatnih uvjeta koji bi mijenjali dvostrano potpisani 'Preliminarni okvir dogovora', jer je te promjene nemoguće izvršiti bez konsenzusa druge strane potpisnice.'

Podsjetimo, Most je danas nastavio razgovore s SDP-om nakon što su predstavnici koalicije na čelu sa Zoranom Milanovićem u subotu pristali na njihove uvjete.

Zoran Milanović jučer navečer je poručio kako više neće biti premijer, a Božo Petrov kako se nadaju da će do utorka imati mandatara.

No, obzirom na najnoviji razvoj situaciji više ništa nije sigurno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene