Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja razmotrit će interpelaciju o radu Vlade u kojoj SDP i HNS navode da Vlada već 15 mjeseci kasni s izvješćem o korištenju predpristupnih fondova EU-a.


Zastupnici SDP-a i HNS-a tvrde da se time omalovažava Hrvatski sabor, uskraćuje građane za znatna razvojna sredstva te dovodi u sumnju transparentnost postupka pristupa fondovima.

Vezani članci Nezaposlenost, ilustracija (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Hrvatska po nezaposlenosti izjednačena s prosjekom EU-a, najbolja zemlja iznenadila unatoč golemoj krizi s koronom Mislav Bago razgovarao je s Natašom Tramišak - 2 Ministrica Nataša Tramišak o tome kada će stići novac iz Bruxellesa: "Sve bi štete na Banovini trebale biti prijavljene do kraja veljače"

Također tvrde da se iz fondova može povući između 120 i 130 milijuna eura na godinu.

Interpelacijom ne traže ostavke niti odgovornost pojedinih članova Vlade, već samo poštivanje saborskih zaključaka.

SDP i HNS Hrvatskom saboru predlažu da obveže Vladu da utvrdi tko je odgovoran za nepodnošenje izvješća i o tome izvijesti Sabor, da pravne osobe i građane obavijesti o mogućnostima financiranja iz predpristupnih fondova i da im stručno pomogne u izradbi projekata.

Budući da je u Hrvatski sabor u međuvremenu stiglo Vladino izvješće o korištenju predpristupnih programa pomoći EU-a, zastupnici će sutra razmotriti i to izvješće.

Pred zastupnicima je i prijedlog ratifikacije Kyotskog protokola, čime bi se Hrvatska obvezala na petpostotno smanjenje emisije stakleničkih plinova do 2012. godine.