Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP i HNS: Građane se uskraćuje za sredstva iz fondova EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja razmotrit će interpelaciju o radu Vlade u kojoj SDP i HNS navode da Vlada već 15 mjeseci kasni s izvješćem o korištenju predpristupnih fondova EU-a.

Zastupnici SDP-a i HNS-a tvrde da se time omalovažava Hrvatski sabor, uskraćuje građane za znatna razvojna sredstva te dovodi u sumnju transparentnost postupka pristupa fondovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak reforme pravosuđa Josipović i Vandoren o preostalim zadaćama do ulaska u EU Slika nije dostupna Službeni posjet Kosor od Poljske očekuje potporu na europskom putu

Također tvrde da se iz fondova može povući između 120 i 130 milijuna eura na godinu.

Interpelacijom ne traže ostavke niti odgovornost pojedinih članova Vlade, već samo poštivanje saborskih zaključaka.

SDP i HNS Hrvatskom saboru predlažu da obveže Vladu da utvrdi tko je odgovoran za nepodnošenje izvješća i o tome izvijesti Sabor, da pravne osobe i građane obavijesti o mogućnostima financiranja iz predpristupnih fondova i da im stručno pomogne u izradbi projekata.

Budući da je u Hrvatski sabor u međuvremenu stiglo Vladino izvješće o korištenju predpristupnih programa pomoći EU-a, zastupnici će sutra razmotriti i to izvješće.

Pred zastupnicima je i prijedlog ratifikacije Kyotskog protokola, čime bi se Hrvatska obvezala na petpostotno smanjenje emisije stakleničkih plinova do 2012. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene