Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon izbora, sve veće parlamentarne stranke u idućim mjesecima imaju još jednu izbornu borbu - unutarstranačku. Bit će to u tim strankama i svojevrsna nagrada, odnosno kazna i za rezultat na parlamentarnim izborima. Dvije najjače stranke, HDZ i SDP, novo vodstvo birat će otprilike u isto vrijeme, na isti način i po vrlo sličnom modelu.


I Ivo Sanader i Zoran Milanović kandidirat će se za predsjednike svojih stranaka na predstojećim stranačkim izborima.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Slika nije dostupna 'Vlada je izgubila kredibilitet'

U HDZ-u Ivo Sanader najvjerojatnije neće imati konkurenciju. 

Željka Antunović navodno više ne želi na čelo SDP-a, Tonino Picula također, a s Milanom Bandićem se nikad ne zna.

Novinarka Nove TV pitala je Milanovića i Sanadera što misle o konkurenciji.

'Ne mogu Vam odgovoriti da me nije briga i da mi je svejedno jer to je nepristojno i nije istina, ali to morate pitati one koji imaju ambicije. Mi smo demokratska stranka', odgovorio je Zoran Milanović.

'Dva puta do sada sam imao po dva protukandidata. Kad sam treći put izabran nije bilo protukandidata, a ako bude ja ću to pozdraviti', odgovorio je Ivo Sanader. 

'Imamo dvije vrlo slične osobe koje imaju vrlo sličan nastup pa to dovodi do toga da se Zorana Milanovića uspoređuje s Ivom Sanaderom koji je svoj stil samostalno i nezavisno od svega već ranije izgradio', komentirao je politički analitičar Ivan Rimac.

Jedina razlika, kaže Rimac je ta što su jedni pobijedili, a drugi izgubili na izborima. 

Vrijeme do stranačkih izbora i Sanader i Milanović sigurno će iskoristiti da još više ojačaju svoju poziciju i mogućoj konkurenciji utjeraju strah u kosti.

Više pogledajte u priloženom videu.