Štakor/Ilustracija (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Štakor/Ilustracija (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

Branku iz Varaždina u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima grizao je štakor. Sve se dogodilo kad je ona spavala.


"Bila sam zaogrnuta pokrivačem i u jednom trenutku me nešto ugrizlo za nos. Krv je potekla i onda sam vidjela da je to štakor. Scena kao u najgorim horor-filmovima", rekla je Branka, koja sa svoja dva sina živi u stanu koji je u vlasništvu države.

Vezani članci Poskok (Foto: Jurica Galoić/Pixsell) Muškarca na Kalniku ugrizao poskok: "Treba biti posebno oprezan, paziti gdje se guraju ruke..." Liječnici (Foto: Dnevnik.hr) Jednomjesečna beba koju je izgrizao pas morala na još jednu operaciju

Branka je, izvještava regionalni, zaposlena u domu za starije i nemoćne. Najezdom štakora zgrožena je i njezina susjeda Enita Levanić.

"Štakori su tu i to nije problem, no sada nas napadaju i žele pojesti. Ovo je alarmantno, a mi nemamo kamo. Ulaze nam kroz prozore, kroz WC školjku, a sada napadaju i ljude", rekla je Levanić, koja također radi u jednom varaždinskom domu za starije i nemoćne.

Nakon ugriza štakora, na teren je izašla služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te je postavila mamce.

"Rekli su nam da ih nazovemo ako se nešto dogodi. Nama je potrebno rješenje jer ovdje više ne možemo živjeti. Bila sam u gradskoj upravi i oni se vade da je to državno vlasništvo i prebacuju lopticu", zaključila je Levanić.