Premijer Andrej Plenković preuzimajući dužnost u Banskim dvorima najavio je da mu je prvi plan porezna reforma i da će u nju krenuti već sljedeći tjedan.


Na njoj je posljednjih mjeseci radio ministar Marić s nizom stručnjaka. Ono što sve radnike zanima - kolike će im biti plaće i od kad će one biti veće.

Vezani članci Mislav Bago - 5 Sukob Milanovića i Plenkovića oko izbora novog predsjednika Vrhovnog suda: "Mi smo u krizi koju će moći razriješiti jedino Ustavni sud" Mislav Bago Mislav Bago o kašnjenju premijera i nepoštivanju novinara: "Kad vas netko pozove na večeru zar ćete stajati sat vremena ispred zgrade?"

To je u Dnevniku Nove TV otkrio Mislav Bago.

"Ministar Zdravko Marić već u ponedjeljak odlazi u Banske dvore s desetak zakona. Porezna reforma obuhvaća i neporezivi dio plaće i PDV. Doznali smo da će se povećavati neoporezivi dio. Na plaći od 5.000 kuna moguće je povećanje od 100 kuna, ovisi o tome gdje živite i koliko imate članova obitelji. Na plaći od 5.800 kuna moguće je povećanje i do 200 kuna. Na plaći od 9.000 kuna povećanje bi moglo iznositi 300, a na plaći od 15.000 kuna tisuću kuna", otkrio je u Dnevniku Nove TV Mislav Bago.

Kazao je kako je ideja Vlade da što više radnika dobije veće plaće, a da oni koji imaju veće plaće ne budu dodatno oporezivani kako bi primjerici liječnici i IT ostali u Hrvatskoj.

"Ima cijeli niz planova koji se trebaju sprovesti u sljedećem razdoblju. 36 posto bit će najveća stopa za oporezivanje, ukidaju se neke olaškice i oslobođenja, no dječji doplatak neće se dirati. PDV će biti manji za 1% od 2018, a razmišlja se i o međustopi za neke proizvode", kazao je Mislav Bago i dodao da će prezenatacija nove porezne politike biti sredinom sljedećeg tjedna dok bi povećanje plaća trebalo na snagu stupiti 01.siječnja 2017. godine.