Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne daju teritorij

Savudrijski ribari: Ako treba, granicu ćemo braniti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Savudriji, zbog dogovora Kosor-Pahor, uzavrela atmosfera. Ribari, koji tvrde da dobro znaju što piše u sporazumu, spremni su braniti svaki centimetar teritorija. Njihovi predstavnici večeras će odlučiti o konkretnim akcijama.

Tmurno nebo nad Savudrijom odgovara raspoloženju ribara savudrijske vale. 'Borili smo se 91. protiv jednih i sada 2009. protiv drugih, ako baš do toga mora doći', rekao nam je jedan savudrijski ribar. Sporazum o arbitraži, Pahor-Kosor sve više uzburkava ionako nemirne vode između Hrvatske i Slovenije. 'Što će čovjek, pa ne može čovjek bacati, on živi i hrani familiju od toga. Hoće li bacati ovdje na dva kabla od obale mreže?', pita se savudrijski ribar.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Slika nije dostupna Odgovor na prigovore Slovenija: 'Arbitražni sporazum ne može se otkazati'

Saborske su rasprave za ribare su daleko i kažu kako ih ne mogu ratiti te da ih glava boli od njih. Predstavnici ribara smatraju da bi se ovaj problem trebao riješiti na haškom sudu. 'Smatramo da sve ono što se dešava da je to jedna klasična ucjena i ne bi željeli da Hrvatska mora svojim teritorijem plaćati ulazak u EU, jer je to najobičnija trgovina', objasnio nam je Ivica Maros, upravitelj zadruge Ostriga. Ribari su sigurni u jednom, svoje teritorije neće dati i čvrsto stoje iza toga. Zapadnu će granicu države, kažu, jednako motivirano braniti kao nekad istočnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene