Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna vožnja

SLIJEDI JAKO ZAHLAĐENJE Ovo su savjeti kako se s vozilom ponašati na prometnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabijelio je veći dio kontinentalne Hrvatske. Zbog bure i snijega problema je bilo na cestama koje povezuju Primorje i Dalmaciju s ostatkom zemlje. Donosimo savjete kako što uspješnije voziti za vrijeme debelih temperaturnih minusa.

Ovih dana treba posebno pripaziti na poledicu, skliske kolnike, jer snijega što je palo, barem prema prognozama za ovaj tjedan, je palo. Međutim temperature idu debelo ispod nule.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu

Domagoj Lončar, voditelj tehničke jedinice Bosiljevo ispričao je kako su mnogi vozači posljednjih dana bili savjesni, ali događale su se i nezgode.

''Nisu baš svi vozači bili savjesni. Imali smo jedan izvanredan događaj u ponedjeljak navečer. Teretno vozilo s ljetnim gumama se prepriječilo na kolniku na 11. kilometru autoceste. Odreagirali smo vlastitom mehanizacijom, oslobodili promet. Međutim, uzrokovan je prekid prometa na pola sata u smjeru Zagreba'', kazao je Lončar.

Dodao je još savjeta, osim zimskih guma, kojih bi se vozači trebali pridržavati tijekom vožnje u uvjetima ovog godišnjeg doba.

''Potrebno je pripaziti, naravno, prilikom vožnje na objektima - vijaduktima i mostovima, gdje postoji mogućnost više skliskih kolnika i prilikom izlaska iz tunela gdje se sa suhog kolnika prelazi na mokri. Također, treba se pridržavati postavljene regulacije prometa'', rekao je Lončar.

Ovaj snijeg nije donio veće poteškoće u prometu, no slijedi jako zahlađenje zbog kojeg valja biti oprezan, pogotovo na cesti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene