Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u 13 sati s čelnicima stranaka vladajuće koalicije, a radi se o redovitom sastanku o aktualnim temama koji se održava svaka dva tjedna.

Galerija


Radimir Čačić uoči sastanka je izjavio da postoje problemi u Varaždinskoj županiji u vezi s realizacijom dogovora između Vlade i reformista, u sklopu njihove programske suradnje.

Vezani članci Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Božinović otkrio da su jučer u Hrvatsku ušle dvije tisuće građana Slovenije te potvrdio odličnu suradnju Ivan Vrdoljak Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

"Imamo ozbiljnih problema s Vladom. Obećanja i dogovori nisu realizirani oko ogromnog duga koji Vlada ima. Zasad je to krimen Štromar-Divjak koji opstruiraju povrat novca Varaždinskoj županiji, koji je gotovo 50 posto našeg izvornog proračuna. Radi se o ogromnim štetama, konkretno, sada su to već 33 milijuna kuna na osnovu sporazuma o javno-privatnom partnerstvu. Dakle, štete su ogromne i čine se namjerno, i to je direktna opstrukcija Vlade. Sad je već toga dosta", rekao je Čačić novinarima ispred Vlade, dodajući da "sve ima svoje granice, a ovo je bezobrazluk koji više ne želimo tolerirati".

Novinari su zatražili komentar Čačićeve izjave i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji se samo glasno nasmijao i dodao da je to njegov komentar. 

Na pitanje hoće li na sastanku koalicijskih partnera biti govora o opozivu potpredsjednice Martine Dalić, Milorad Batinić (HNS) odgovorio da neće jer neće biti opoziva, dok je Veljko Kajtazi odgovorio kako romska nacionalna manjina ima operativni program koji se mora riješiti. (Hina, S.Ve.)