Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u vladi

Sastanak vladajuće koalicije: Čačić prozvao HNS-ove ministre, Vrdoljak mu odgovorio bez puno riječi

Radimir Čačić (Foto: Dnevnik.hr)
Radimir Čačić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Radimir Čačić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u 13 sati s čelnicima stranaka vladajuće koalicije, a radi se o redovitom sastanku o aktualnim temama koji se održava svaka dva tjedna.

Radimir Čačić uoči sastanka je izjavio da postoje problemi u Varaždinskoj županiji u vezi s realizacijom dogovora između Vlade i reformista, u sklopu njihove programske suradnje.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Imamo ozbiljnih problema s Vladom. Obećanja i dogovori nisu realizirani oko ogromnog duga koji Vlada ima. Zasad je to krimen Štromar-Divjak koji opstruiraju povrat novca Varaždinskoj županiji, koji je gotovo 50 posto našeg izvornog proračuna. Radi se o ogromnim štetama, konkretno, sada su to već 33 milijuna kuna na osnovu sporazuma o javno-privatnom partnerstvu. Dakle, štete su ogromne i čine se namjerno, i to je direktna opstrukcija Vlade. Sad je već toga dosta", rekao je Čačić novinarima ispred Vlade, dodajući da "sve ima svoje granice, a ovo je bezobrazluk koji više ne želimo tolerirati".

Novinari su zatražili komentar Čačićeve izjave i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji se samo glasno nasmijao i dodao da je to njegov komentar. 

Na pitanje hoće li na sastanku koalicijskih partnera biti govora o opozivu potpredsjednice Martine Dalić, Milorad Batinić (HNS) odgovorio da neće jer neće biti opoziva, dok je Veljko Kajtazi odgovorio kako romska nacionalna manjina ima operativni program koji se mora riješiti. (Hina, S.Ve.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene