Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazili su u ponedjeljak zadovoljstvo sastankom na kojem su razgovarali i o generalnom urbanističkom planu Zagreba, ne preciziravši hoće li gradski zastupnici HDZ-a podržati GUP, a saborski zastupnici Bandićeva Kluba državni proračun.

Galerija


"Dogovorili smo proces usvajanja GUP-a za Grad Zagreb, gradonačelnikovi suradnici izvijestili su o proceduri, riječ je o temi stručnoga karaktera koju sagledavaju sa svih aspekata usklađenosti sa zakonom i planom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja", izjavio je Plenković nakon sastanka.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Plenković o obrani ministrice Divjak od zahtjeva oporbe za smjenom: "O tom potom" Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić otkrio kada više neće neće biti nereda oko kontejnera: ''Stvari svaki dan idu nabolje''

Na upit hoće li HDZ-ovi gradski zastupnici podržati GUP ako dobije zeleno svjetlo Ministarstva graditeljstva, Plenković je kazao kako treba pričekati stručnu analizu te da će se nakon toga donijeti odluka.

Dodao je da je na sastanku bila riječ o nizu projekata važnih za razvoj Zagreba, od onih koji su već u fazi provedbe u vrijednosti većoj od 1,3 milijarde kuna, do nekih budućih kao što su prometno povezivanje grada i zračne luke, projekt Gredelj, projekt dječje bolnice, Imunološkog zavoda, projekt Zagreb na Savi.

Govorilo se i o financiranju Grada Zagreba, odnosno dugoročnoj fiskalnoj poziciji grada, kazao je Plenković, koji je ocijenio sastanak korisnim i konstruktivnim.

Zadovoljstvo sastankom izrazio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je kazao da je odnos Vlade i grada bio i ostao partnerski.

"Odgovornost i partnerstvo jest i ostat će kamen temeljac za naš daljnji rad", istaknuo je.

Na upit novinara postoji li veza između glasanja o GUP-u Zagreba i glasanju o državnom proračunu, Bandić je samo ponovio: "Odgovornost i partnerstvo."

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet zaključio je da veliki projekti u Zagrebu ne mogu uspjeti bez partnerskog odnosa Vlade i grada. (Hina)