Premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastat će se u ponedjeljak u Banskim dvorima zbog suradnje na kapitalnim projektima, među kojima su i Imunološki zavod, zagrebački rotor i izgradnja dječje bolnice.

Galerija


Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da je Ministarstvo gospodarstva pripremilo plan za Imunološki - koji će u ponedjeljak iznijeti gradonačelniku.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić traži sastanak s Plenkovićem zbog porezne reforme: "To je guljenje kože lokalnim jedinicama" Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić ipak kaže da Vlada ima njegovu apsolutnu podršku, spominjao projekte pa se usporedio s - kravom

Rekao je i da će se u te projekte preliti europska sredstva, a riječ je o milijardu i 700 milijuna kuna.

Milan Bandić danas nije bio raspoložen za tu temu.

"Ja nisam Romkinja koja gata na karte, ja sam preozbiljan čovjek da bi govorio unaprijed", rekao je Bandić, no nije želio odgovoriti na pitanje hoće li uvjetovati podršku proračunu vezano za podršku gradskom proračunu.

Rekao je tek: "Sutra je novi dan!"

"Veliki su zajednički projekti u ove dvije godine napravljeni i ne vidim razloga da se i projekti završe, a novi počnu realizirati. Treba razgovarati na način u kojem se međusobno uvažavaju svi partneri koji u tom sudjeluju. Tu nema prostora za ucjene i postavljanje uvjeta.

Tako se neće niti sutra razgovarati, niti će se tako razgovarati u gradskoj Skupštini", napomenuo je Drago Prgomet.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr