Na nebu iznad Zagorja održan je međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2018.

Galerija


Najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj i ove godine na nebo iznad Zagorja dovelo je 15 vrhunskih ekipa iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske.

Vezani članci Andrija Ranogajec, načelnik Općine Jesenje Klizište koje je zatrpalo dio ceste u Zagorju otkrilo i eko-bombu: "Hrvatske ceste moraju pronaći rješenje, građani su ogorčeni" Klizište kod Općine Jesenje - 1 Aktiviralo se veliko klizište, kamenje i zemlja zatrpali cestu. Stanovnici u problemu: "Mogli su bar napisati da je zatvorena"

Kako izgleda let balonom iznad zagorskih brega provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić koji je razgovarao s Igorom Mikloušićem, pilotom Balon kluba Zagreb.

"Letenje balonom je jedna fina disciplina grijanja i hlađenja balona da bi na različitim visinama ulovili vjetrove u različitom smjeru. Zagorje je fenomenalno, doveli smo tu balonaše iz cijelog svijeta i svi su oduševljeni. Iza svakog brega te čeka nešto novo. U košari balona nalaze se spremnici s plinom kojim pogonimo blaon za vrijeme leta", kaže Mikloušić.

Kako izgleda let balonom pogledajte u priloženim videima.