Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u petak ujutro je s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine, najavljene za ponedjeljak, 22. prosinca, skinula točku o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice.


Zaključak o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu SRC Svetice s dnevnog je reda skinut jer ta točka još nije spremna za Skupštinu, potrebna joj je dorada, izjavila je glasnogovornica zagrebačkog gradonačelnika Martina Šušnjara.

Vezani članci Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Švaljek: Odluka Ustavnog suda o lex šerif politička je prosudba Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Sandra Švaljek najavila: "Neću podržati ovakav proračun Grada Zagreba"

Zagrebački SDP-ovci u petak su izrazili zadovoljstvo što ta točka više nije na dnevnom redu sjednice.

"Razum i želja da se zaštiti javni interes, usprkos nedovoljnom broju zastupnika SDP-a koji su predlagali skidanje te točke s dnevnog reda, ipak je prevagnuo", poručili su.

U SDP-u kažu da Zagreb mora imati jasan plan što želi s tim prostorom, na koji će način omogućiti zagrebačkim sportskim klubovima da ga koriste, kao i građanima za rekreaciju i opuštanje.

Bernardić: HNS je Svetice dobio za džabe

"Grad mora jasno definirati svoje zahtjeve u ugovoru, ali nakon studije izvodljivosti u kojoj će biti poznati rokovi, namjena, etape izgradnje, sve u svrhu zaštite interesa građana Zagreba, jer to nije prostor gradonačelnika, zamjenice, predsjednika Skupštine ili Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), to je prostor svih građana", poručuju iz zagrebačkog SDP-a.

"Zagreb nema puno bisera u širem centru grada, kao što su Svetice, pa svoje prostore mora štititi i oplemenjivati jer Zagrepčani nemaju druge prostore ni drugi grad", poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

SDP inzistira na izradi mape 100 gradskih prostora od posebnog interesa po uzoru na London, koji će se arhitektonski, urbanistički, hortikulturalno i sadržajno čuvati i oplemenjivati grad.

Bernardić je 16. prosinca u vezi HNS-ova projekta na Sveticama upozorio da je na skupštinski Odbor za kontrolu došao ugovor između Grada Zagreba i HNS-a u kojem nema ni riječi o namjeni, načinu i uvjetima korištenja tog prostora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook