Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je u subotu da se ne namjerava učlaniti u udrugu, a potom ni u stranku gradonačelnika Milana Bandića.


"Ne, moj plan nije učlaniti se u udrugu, prije svega jer rad u udruzi podrazumijeva politički angažman, za koji ja trenutno nemam vremena s obzirom na svu težinu i odgovornost obnašanja ove dužnosti. Osim toga, udruga ima ambiciju prerasti u političku stranku. Vrlo jasno sam razgovarala s gradonačelnikom o takvim stvarima prilikom odlučivanja o tome hoću li mu se priključiti na listu birača na lokalnim izborima 2013. godine i tada sam već dala do znanja da nemam ambiciju učlanjivati se u političke stranke. On je to tada prihvatio, a njegov osnovni kriterij za poziv meni bila je stručnost, prepoznatost, neki ugled u javnosti", rekla je Švaljek u razgovoru za Soundset radio.

Švaljek: 'Pokušat ćemo da ne dižemo cijene komunalija'

Vezani članci Sandra Švaljek (Foto: Dnevnik.hr) Na suđenju Bandiću svjedočila Sandra Švaljek i jedan od vozača: "To ne bi smjelo biti dopušteno, ali vjerujem da nije protuzakonito" Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Švaljek na suđenju Bandiću: ''Nisam sudjelovala u donošenju odluka, gradonačelnik ih je donosio''

Potvrdila je kako je dobila neizravni poziv da se učlani u Bandićevu udrugu.

Kad je riječ o prijevremenim izborima u Zagrebu, Švaljek je kazala kako ne zna što bi se njima postiglo te poručila kako se osobno ne bi kandidirala.

"Ne znam što bi se dobilo s time. Vjerojatno bi onda neka druga osoba dobila ovu funkciju koju ja obnašam. Ja sigurno ne bih sudjelovala u tim prijevremenim izborima. To je moj osobni odabir i tako će i ostati. Ako gospodin Bandić da ostavku, samim time prestat će i moj mandat i ja ću onda nastaviti s poslom koji sam radila i prije", poručila je Švaljek. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook