Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide u Dalmaciju

Sud Sanaderu dopustio mjesec dana ljetovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader predao je Županijskom sudu zahtjev da ga se pusti da idućih mjesec dana provede izvan Zagreba.

U zahtjevu je naveo da bi od 24. srpnja do 24. kolovoza boravio u Splitu, s kratkim posjetom Dubrovniku te jednom od dalmatinskih otoka, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija strava na Bahamima Napad morskog psa kod popularnog odmarališta: Veslanje na dasci završilo je kobno Ivo Sanader Premjestili ga Sanader više nije u Remetincu: "Ima pravo na šetnju, može izići u grad, može preko vikenda kući"

Bivši premijer morao je tražiti dopuštenje suda, jer je zabrana napuštanja mjesta boravišta jedna od mjera koja mu je određena nakon što je uz jamčevinu pušten iz istražnog zatvora. Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća koje Ivi Sanaderu sudi u aferi Fimi media, odobrila mu je odlazak u Dalmaciju, no obvezala ga je da većinu vremena mora boraviti na splitskoj adresi koju je još prije dostavio sudu.

>> Fred Matić: Tužan sam kada se sjetim svih onih Barišića i Sanadera kako piju kavu na špici i smiju nam se

Osim toga, boravak u Dalmaciji Sanader će morati prekinuti 6. kolovoza, jer se tada mora javiti na zagrebački Županijski sud. Riječ je također o mjeri koja mu je određena, nakon što je uz jamčevinu pušten iz Remetinca. Ta odredba Sanadera obvezuje da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sudu, a jedno mu je vrijeme bila ukinuta na zahtjev njegove obrane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene