Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Sanader predao je Županijskom sudu zahtjev da ga se pusti da idućih mjesec dana provede izvan Zagreba.


U zahtjevu je naveo da bi od 24. srpnja do 24. kolovoza boravio u Splitu, s kratkim posjetom Dubrovniku te jednom od dalmatinskih otoka, piše Večernji list.

Vezani članci Ivo Sanader Ivo Sanader iz zatvora pisao javnosti: "Vrhu aktualne izvršne vlasti odgovara da budem u zatvoru. Zašto to tvrdim?" Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Bivši premijer morao je tražiti dopuštenje suda, jer je zabrana napuštanja mjesta boravišta jedna od mjera koja mu je određena nakon što je uz jamčevinu pušten iz istražnog zatvora. Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća koje Ivi Sanaderu sudi u aferi Fimi media, odobrila mu je odlazak u Dalmaciju, no obvezala ga je da većinu vremena mora boraviti na splitskoj adresi koju je još prije dostavio sudu.

>> Fred Matić: Tužan sam kada se sjetim svih onih Barišića i Sanadera kako piju kavu na špici i smiju nam se

Osim toga, boravak u Dalmaciji Sanader će morati prekinuti 6. kolovoza, jer se tada mora javiti na zagrebački Županijski sud. Riječ je također o mjeri koja mu je određena, nakon što je uz jamčevinu pušten iz Remetinca. Ta odredba Sanadera obvezuje da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sudu, a jedno mu je vrijeme bila ukinuta na zahtjev njegove obrane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.