Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanaderu, što je to potpisano 2004. godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost emisije '10 do 8' bio je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, koji je tom prilikom progovorio o aktualnim događajima na hrvatskoj političkoj sceni.

Milanović je komentirao odluku koalicije HSS-HSLS o potpisivanju sporazuma s HDZ-om, naglasivši kako je velika većina birača HSS-a imala preferencije prema vladi lijevog centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić: Sanaderu će biti bolje da ne ovisi o našem glasu Slika nije dostupna Milanović: Sljedećih će dana SDP biti obziran prema Sanaderu

Milanović je rekao da SDP neće surađivati s HDZ-om kad je riječ o promjeni članka 97. Ustava, koji uređuje pitanje kako Predsjednik Republike određuje mandatara Vlade, jer je postojeća odredba dobra i takvom se pokazala i nakon nedavnih parlamentarnih izbora.

Ne može u Ustavu pisati da Predsjednik Republike daje mandat predsjedniku HDZ-a, rekao je Milanović najavivši da će dogovore s HDZ-om oko pitanja od nacionalnog interesa poticati sam SDP. 

>>
ZERP ne vrijedi zbog dogovora iz 2004. godine!

Predsjednik SDP-a je, govoreći o ZERP-u, pozvao Ivu Sanadera da otkrije što je potpisano 2004. godine.

'Mi smo prije više od dvije godine, zajedno s HSS-om, bili inicijatori ZERP-a. No, tada nam nije bila poznata važna okolnost o kojoj predsjednik HDZ-a uporno izbjegava govoriti. Naime, njegov službenik, državni tajnik, u ime hrvatske države je 2004. godine potpisao jedan dokument kojim je preuzeo određene obveze za Hrvatsku. Na taj dokument se sada pozivaju i Bruxelles i Rim i Ljubljana. Odgovornost Sanadera je da izađe pred hrvatsku javnost, da se ne skriva od nje, te da kaže što je potpisano i proizlaze li neke obveze za Hrvatsku iz tog potpisa. Inače, Bruxelles govori neistinu. Ako Sanader to nije u stanju, onda je obični politikant', rekao je Zoran Milanović.

Cijelu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene