Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puna dva mjeseca Uprava za poslove sigurnosti pri Ministarstvu unutarnjih poslova USKOK-u ne dostavlja podatke o angažmanu Ante Bralića, tjelohranitelja bivšeg premijera Ive Sanadera i jednoga od korumpiranih policajaca uhićenih u akciji u čijem je središtu Dražen Golemović, javnosti poznat po kumstvu s Vjekom Sliškom.


U ravnateljstvu policije to se doživljava kao tiha opstrukcija postupka i davanje zaštite korumpiranom policajcu samo zato što je dobar s bivšim premijerom, piše Večernji list.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Policija objavila detalje velike akcije u Istri: Uvozili luksuzne aute i oštetili proračun za 4,3 milijuna kuna Akcija uhićenja (Foto: MUP) Višemilijunska utaja poreza: Osmero od 11 švercera luksuznim automobilima određen jednomjesečni istražni zatvor

Bralića se optužuje za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno da je kao zaposlenik MUP-ova ureda za osiguranje pogodovao Golemoviću. U istrazi se utvrdilo da je Bralić stalno u kontaktu s Golemovićem, da obitelj na Golemovićev račun ljetuje u Poreču, a da je Golemović prilikom dolaska u Zagreb pod posebnim tretmanom. Večernji list piše da je u vrijeme ljetne gužve Bralić svog istarskog prijatelja dočekivao na autocesti i pod policijskom pratnjom, po zaustavnom traku, uvodio ga u grad da ne čeka pred naplatnim kućicama u Lučkom. Prema izvoru Večernjeg lista iz Ravnateljstva policije, kada su se podnosile kaznene prijave premijeru Ivi Sanaderu nije bilo drago što je među prijavljenima i njegov tjelohranitelj.

Navodno je čak i tadašnji ravnatelj policije Vladimir Faber bio izravno zamoljen da skloni prijavu protiv Bralića, donosi Večernji list. To nije učinjeno, no zapelo je kod prikupljanja ostalih dokaza koji, pored snimljenih telefonskih razgovora, trebaju potkrijepiti optužbe.