Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puna dva mjeseca Uprava za poslove sigurnosti pri Ministarstvu unutarnjih poslova USKOK-u ne dostavlja podatke o angažmanu Ante Bralića, tjelohranitelja bivšeg premijera Ive Sanadera i jednoga od korumpiranih policajaca uhićenih u akciji u čijem je središtu Dražen Golemović, javnosti poznat po kumstvu s Vjekom Sliškom.


U ravnateljstvu policije to se doživljava kao tiha opstrukcija postupka i davanje zaštite korumpiranom policajcu samo zato što je dobar s bivšim premijerom, piše Večernji list.

Vezani članci Nova državna odvjetnica položila prisegu Glavna državna odvjetnica napokon pred medijima: "Hrabro smo zagrizli u borbu s korupcijom, a sad nas umjesto pohvala kritiziraju" Privođenje Dragana Kovačevića Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac

Bralića se optužuje za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno da je kao zaposlenik MUP-ova ureda za osiguranje pogodovao Golemoviću. U istrazi se utvrdilo da je Bralić stalno u kontaktu s Golemovićem, da obitelj na Golemovićev račun ljetuje u Poreču, a da je Golemović prilikom dolaska u Zagreb pod posebnim tretmanom. Večernji list piše da je u vrijeme ljetne gužve Bralić svog istarskog prijatelja dočekivao na autocesti i pod policijskom pratnjom, po zaustavnom traku, uvodio ga u grad da ne čeka pred naplatnim kućicama u Lučkom. Prema izvoru Večernjeg lista iz Ravnateljstva policije, kada su se podnosile kaznene prijave premijeru Ivi Sanaderu nije bilo drago što je među prijavljenima i njegov tjelohranitelj.

Navodno je čak i tadašnji ravnatelj policije Vladimir Faber bio izravno zamoljen da skloni prijavu protiv Bralića, donosi Večernji list. To nije učinjeno, no zapelo je kod prikupljanja ostalih dokaza koji, pored snimljenih telefonskih razgovora, trebaju potkrijepiti optužbe.