Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U novom izvješću Hanesa Swobode Hrvatsku se najviše kritizira zbog proglašenja ZERP-a, načina na koji se upravlja fondovima Europske Unije, nedostatka potpore građana radu Haškog suda te se upozorava na potrebu primjene Ustavnog zakona o manjinama.


No, upućene su čestitke hrvatskim vlastima na borbi protiv korupcije i smanjenju administrativnih prepreka.

Vezani članci Zdravko Mamić i osječki suci - 4 USKOK pregledao imovinu osječkih sudaca, Mamić o nedostatku dokaza: "Pa nisam mu rekao daj da te uslikam kako ti dajem dvjesto hiljada“ Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ivana Petrović o Mamićevim optužbama: "Ispada da nije bilo svega ovoga, odnosno da nije sve došlo u medije, ne bi se ništa ni znalo"

>> Swoboda hvali napredak RH

'U svom izvješću za Europski parlament on pokušava sve staviti i postaviti; dobre točke koje je Hrvatska već ostvarila i izazove koji su pred nama. To je ono što ja cijenim kod gospodina Swobode', izjavio je premijer Sanader.

No najveći kamen spoticanja i dalje je ZERP. Hrvatska je imala pravo proglasiti pojas, kazao je premijer, i odbacio sve špekulacije da se ZERP ne primjenjuje. Uskoro ćemo dobiti i novog zapovjednika Obalne straže. 

"Druga je stvar što nemamo operativno, u logističkom smislu, dovoljno instrumenata za punu kontrolu ali sigurno da se on primjenjuje", rekao je Sanader.

Više saznajte u video prilogu.