Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader zadovoljan izvješćem Swobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom izvješću Hanesa Swobode Hrvatsku se najviše kritizira zbog proglašenja ZERP-a, načina na koji se upravlja fondovima Europske Unije, nedostatka potpore građana radu Haškog suda te se upozorava na potrebu primjene Ustavnog zakona o manjinama.

No, upućene su čestitke hrvatskim vlastima na borbi protiv korupcije i smanjenju administrativnih prepreka.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Swoboda hvali napredak RH

'U svom izvješću za Europski parlament on pokušava sve staviti i postaviti; dobre točke koje je Hrvatska već ostvarila i izazove koji su pred nama. To je ono što ja cijenim kod gospodina Swobode', izjavio je premijer Sanader.

No najveći kamen spoticanja i dalje je ZERP. Hrvatska je imala pravo proglasiti pojas, kazao je premijer, i odbacio sve špekulacije da se ZERP ne primjenjuje. Uskoro ćemo dobiti i novog zapovjednika Obalne straže. 

"Druga je stvar što nemamo operativno, u logističkom smislu, dovoljno instrumenata za punu kontrolu ali sigurno da se on primjenjuje", rekao je Sanader.

Više saznajte u video prilogu.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene