Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader u Bruxelleseu o koaliciji i ZERP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sastao se danas u Bruxellesu s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Wilfriedeom Martensom i s njim razgovarao o procesu sastavljanja nove koalicijske hrvatske Vlade te o ZERP-u.

Sanader se odmah nakon dolaska u Bruxelles, gdje će navečer sudjelovati na sastanku EPP, sastao na radnom ručku s Martensom.

Pročitajte i ovo Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom Slika nije dostupna HDZ smiruje koaliciju: Od ZERP-a se odustaje, partneri se neće buniti?

Prema riječima vladina glasnogovornika Ratka Mačeka, Sanader je predsjednika EPP-a izvijestio o tome kako teku pregovori o stvaranju koalicije s HSS-om, koji je također dio obitelji EPP-a, o pristupnim pregovorima s Europskom unijom, o stanju u regiji te o pitanju Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa (ZERP).

Hrvatski premijer imat će još nekoliko bilateralnih susreta prije i za vrijeme summita EPP-a.

Premijeri zemalja članica koji dolaze iz redova EPP-a tradicionalno se sastaju uoči svakog summita EU-a.

Na summitu EPP-a sudjeluje osam premijera ili predsjednika zemalja članica EU-a - Angela Merkel (Njemačka), Jan Peter Balkenende (Nizozemska), Kostas Karamanlis (Grčka), Jean-Claude Juncker (Luksemburg), Lawrence Gonzi (Malta), Janez Janša (Slovenija), Aigars Kalvitis (Latvija) i Traian Basescu (Rumunjska) te austrijski vicekancelar Wilhelm Molterer.

Na summitu sudjeluje i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering.

Oni bi navečer trebali doputovati u Bruxelles iz Lisabonu, gdje su sudjelovali na potpisivanju novog ugovora EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene