Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitna sjednica idućeg tjedna

Sanader protiv kampanje u Saboru, a prednjačio u njoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader popodne je u Saboru izvijestio da vladajući razmišljaju da se, jutros započeta saborska sjednica, idući tjedan privremeno prekine, kako bi se, rekao je, izbjeglo prenošenje predizborne kampanje za drugi izborni krug s lokalnih sredina u sabornicu.

'Možda ćemo se dogovoriti da se idući tjedan ne vodi kampanja u Saboru, nego u gradovima i općinama gdje joj je i mjesto', poručio je premijer u nastavku aktualnog prijepodneva. Premijer je to izjavio odgovarajući SDP-ovoj zastupnici Željki Antunović, koja ga je upitala zna li koliko hrvatskih građana dnevno ostaje bez posla. Sanader joj je odgovorio kako mu je poznat taj podatak te ju pozvao da se za precizne podatke obrati Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji svakodnevno dostupnima čini podatke o zaposlenosti i nezaposlenosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader u Splitu 'Ostojić ne može biti gradonačelnik jer nije iz Splita' Slika nije dostupna Reakcija na priopćenje 'Hrvatin je trebao reagirati i na Milanovićevu izjavu'

Bebić: Predložit ću prekid sjednice idući tjedan

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić najavio je danas da će parlamentarnim klubovima predložiti da se jutros započeta 11. saborska sjednica idući tjedan prekine, kako bi se zastupnici mogli posvetiti predizbornim aktivnostima uoči drugog izbornog kruga. Nakon što je zaključio aktualno prijepodne, Bebić je novinarima, na pitanje ima li nakon današnjeg 'predizbornog aktualca' smisla nastaviti sjednicu, odgovorio da je i ranije govorio kako, slože li se klubovi, može privremeno prekinuti saborsko zasjedanje.

'Ipak smo (Sabor) imali mjesec i pol dana stanke zbog lokalnih izbora, a imamo vrlo opsežan dnevni red. No, i ranije sam najavio, da ako klubovi izraze želju i potrebu, Sabor može odrediti stanku idući tjedan, kako bi se ljudi mogli na terenu posvetiti predizbornim aktivnostima', izjavio je Bebić. Istaknuo je i da, postigne li se dogovor o prekidu sjednice do okončanja drugog kruga lokalnih izbora, Sabor to može kompenzirati zasjedanjem nekoliko dana nakon 10. srpnja, do kada je najavljeno trajanje sjednice.

'Ako će se trošiti vrijeme na ovakva dobacivanja i slično, umjesto o točkama dnevnog reda raspravljat će se o nekim sasvim drugim stvarima', rekao je predsjednik Sabora.

>> Sanader na svako SDP-ovo pitanje: HDZ je dobio izbore

Premijer je napomenuo da je misija MMF-a dva tjedna analizirala kako se državne institucije nose s krizom, te, 'unatoč tomu što je većina očekivala kritike, rekli da se Vlada dobro nosi s krizom'. 'Za nezaposlene ništa niste učinili. Prenosim vam zato pozdrave 265 tisuća nezaposlenih i oko 800 tisuća članova njihovih obitelji, koji vjerojatno nisu izašli na izbore, jer muku muče kako preživjeti', poručila je Sanaderu.

'Puno lakše dizati sijene plina nego predlagati antirecesijke mjere'

I oni koji nisu izišli na izbore su glasovali, jer je to njihov izbor, izjavio je danas u Saboru premijer Ivo Sanader, poručujući SDP-ovcima da ne mogu promijeniti izborni rezultat, 'koji govori da je HDZ s partnerima dobio izbore'.

'Nemojte se truditi promijeniti dojam izbora", uzvratio je Sanader na pitanje Nadice Jelaš (SDP) koliko košta cijena kubičnog metra plina, koja je ustvrdila da je 'puno lakše dizati cijene plina, nego izmisliti antirecesijske mjere'. 'Trudite se postavljati pitanja koja bi trebala sugerirati da Vlada loše radi, ali niste vi kriterij, nego građani, koji su nam u nedjelju dali povjerenje', poručio je Sanader Mariju Habeku (SDP), koji ga je upitao za koliko je u proteklih pet godina povećan vanjski dug Hrvatske.

'U kojem sokaku', reagirala je pitanjem iz klupe Habekova stranačka kolegica Ingrid Antičević-Marinović, na što joj je Sanader odgovorio da se radi o Zadru. 'Ako je Zadar sokak, onda svaka čast', dodao je. Habeka je, pak, podsjetio da je udio države u vanjskom dugu 2003. bio 33, a da je danas 19 posto.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene