Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sanader ohrabren sastankom u NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je dobila snažan signal ohrabrenja glede članstva u NATO-u i pozvana da nastavi s reformama potrebnim za članstvo, izjavili su premijer Ivo Sanader i glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer.

"Cijenimo ono što je Hrvatska učinila na putu prema članstvu u NATO-u. Kristalno je jasno da je Hrvatska puno učinila, između ostaloga i po pitanju povećanja potpore hrvatskih građana članstvu u Savezu", rekao je glavni tajnik Scheffer nakon sastanka hrvatskog izaslanstvo sa Sjevernoatlantskim vijećem, na kojem je zaključen 6. ciklus Akcijskog plana za članstvo, koji bi trebao biti posljednji prije dobivanja pozivnice za članstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Hrvatska očekuje pozivnicu na summitu Saveza u Bukureštu od 2. do 4. travnja.

Scheffer je ponovio da pozivnica za članstvo "još nije ovjerena" i da treba nastaviti s reformama.

"Kako se približava summit u Bukureštu mi vjerujemo da možemo dovršiti posao kako bi dobili pozivnicu i nadam se da ćemo je dobiti", rekao je premijer Sanader.

"Vrlo sam ohrabren ovim sastankom", rekao je hrvatski premijer i ponovio da u Hrvatskoj neće biti referenduma za članstvo u NATO-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene