Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je dobila snažan signal ohrabrenja glede članstva u NATO-u i pozvana da nastavi s reformama potrebnim za članstvo, izjavili su premijer Ivo Sanader i glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer.


"Cijenimo ono što je Hrvatska učinila na putu prema članstvu u NATO-u. Kristalno je jasno da je Hrvatska puno učinila, između ostaloga i po pitanju povećanja potpore hrvatskih građana članstvu u Savezu", rekao je glavni tajnik Scheffer nakon sastanka hrvatskog izaslanstvo sa Sjevernoatlantskim vijećem, na kojem je zaključen 6. ciklus Akcijskog plana za članstvo, koji bi trebao biti posljednji prije dobivanja pozivnice za članstvo.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: 'Spriječite taj igrokaz oko referenduma' Slika nije dostupna Izglasan prijedlog ratifikacije članstva Hrvatske u NATO-u

Hrvatska očekuje pozivnicu na summitu Saveza u Bukureštu od 2. do 4. travnja.

Scheffer je ponovio da pozivnica za članstvo "još nije ovjerena" i da treba nastaviti s reformama.

"Kako se približava summit u Bukureštu mi vjerujemo da možemo dovršiti posao kako bi dobili pozivnicu i nadam se da ćemo je dobiti", rekao je premijer Sanader.

"Vrlo sam ohrabren ovim sastankom", rekao je hrvatski premijer i ponovio da u Hrvatskoj neće biti referenduma za članstvo u NATO-u.