Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je nabavka superluksuznog BMW-a vrijednog više od 4 milijuna kuna dignula veliku buru u javnosti, Jadranka Kosor je objavila da je premijer odlučio da stranka proda luksuznu limuzinu.


Kosor je odluku o prodaji objavila danas za Radio 101. No, zanimljiv dio priče je priopćenje o istom pitanju koje je malo nakon toga stiglo iz Vlade. U njemu stoji da je u cilju da se spriječi obevrijeđivanje napora Vlade da rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu te da se zaustave 'tendenciozni, zlonamjerni i lažni napisi i komentari i HDZ-u', predsjednik Vlade i HDZ-a odlučio da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW. U priopćenju također stoji da će premijer ubuduće koristiti državni automobil koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba. Ostaje pitanje zašto je pripćenje stiglo iz Vlade, kada je automobil kupljen stranačkim novcem.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Strava u BiH: U zapaljenom automobilu izgorio muškarac Hitna pomoć, ilustracija Auto naletio na dijete kod Sinja, prebačeno je u KBC Split

>> Logika na kušnji: Kupili limuzinu od 4 milijuna kuna zbog štednje

Nabavka superluksuzne, blindirane limuzine vrijedne oko 4,2 milijuna posdigla je veliku prašinu u javnosti budući da je nabavljena u vrijeme kada premijer na sva usta poziva na štednju. Paradoksalno, upravo su štednju kao razlog nabavke vozila naveli stranački i vladini dužnosnici. Sanaderova limuzuna čini ga jednim od europskih premijera koji se voze najskuplje. Čak se i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy vozi u limuzini znatno jeftinijoj od Sanaderove.