Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader na sastanku sa slovenskim predstavnicima stranaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je s čelnicima parlamentarnih stranaka dogovorio formiranje dviju komisija za rješavanje graničnih pitanja sa Slovenijom - jednu za utvrđivanje neusklađenih točaka na granici, a drugu za pripremanje pravnog okvira za zajednički izlazak pred Međunarodni sud pravde u Haagu.

Nakon sastanka s čelnicima parlamentarnih stranaka u Vladi, premijer Sanader je na konferenciji za novinare rekao da će Hrvatska i Slovenija formirati zajedničke komisije, u kojima će sjediti po sedam članova iz obje zemlje, te je najavio da bi Hrvatska svoje članove trebala imenovati na sjednici Vlade idući tjedan.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Kini Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja" Slika nije dostupna Sanader potvrdio odgodu sastanka 'Za sastanak je potrebno dvoje'

Iako je, kako je rekao, već danas dosta toga dogovoreno s
predstavnicima stranaka, do idućeg će se tjedna provesti dodatne konzultacije s parlamentarnim strankama i predsjednikom države Stjepanom Mesićem.

Sanader je istaknuo kako je cilj da komisije posao odrade do kraja godine, ali da će se bude li potrebno, sa Slovenijom dogovarati i produljenje njihova mandata. 

Predsjednik Mesić za konsenzus Hrvatske i Slovenije

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u vezi današnjeg sastanka premijera Ive Sanadera s čelnicima parlamentarnih stranaka o rješavanju graničnog spora sa Slovenijom i
špekulacija da neke slovenske stranke žele blokirati bledski dogovor dvojice premijera, zauzeo se za postizanje konsenzusa.

"Mislim da bi bilo najbolje pronaći konsenzus i na jednoj i na drugoj strani, jer ako se to ne možemo dogovoriti bilateralno, onda je logično da se traži sudska instanca, a to je Međunarodni sud pravde u Haagu", rekao je Mesić novinarima na otvorenju Prvog kongresa pedagoga Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene