Bojan Glavašević, saborski zastupnik i bivši član SDP-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Bojan Glavašević, saborski zastupnik i bivši član SDP-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je komentirao objavu sindikata prema kojima je prikupljeno 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma protiv podizanja dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina i penalizacije za sve koji odu u prijevremenu mirovinu.


“Sasvim je jasno da je referendum protiv mirovinske reforme zapravo referendum protiv Andreja Plenkovića i njegove vlade. Kada bi 600.000 ljudi koji su potpisali za ovaj referendum izašlo na europske izbore i glasalo protiv HDZ-a, to bi bila prava demonstracija sile”, napisao je Glavašević na Twitteru.

Vezani članci Slika nije dostupna Bojan Glavašević poručio HNS-u: ''Vi ćete i dalje držati leđa HDZ-u, stranci s optužnicom. Beat that, losers'' Slika nije dostupna Ozbiljne prijetnje upućene Jadranki Kosor

Organizatori sindikalne inicijative "67 je previše" u ponoć su na središnjem zagrebačkom trgu objavili da su prikupili više od 600.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a održavanje referenduma očekuju početkom rujna.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj te da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa. (MT/Hina)

Živi zid počeo s prikupljanjem potpisa za referendum o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka