Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcija na Twitteru

Glavašević: "Referendum protiv mirovinske reforme je referendum protiv Plenkovića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je komentirao objavu sindikata prema kojima je prikupljeno 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma protiv podizanja dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina i penalizacije za sve koji odu u prijevremenu mirovinu.

“Sasvim je jasno da je referendum protiv mirovinske reforme zapravo referendum protiv Andreja Plenkovića i njegove vlade. Kada bi 600.000 ljudi koji su potpisali za ovaj referendum izašlo na europske izbore i glasalo protiv HDZ-a, to bi bila prava demonstracija sile”, napisao je Glavašević na Twitteru.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević, Marija Selak Raspudić i Hrvoje Krešić Novo vodstvo društvene mreže Glavašević i Selak Raspudić o korištenju Twittera i slobodi govora: "Unatoč svom blatu, izađe i istina" Slika nije dostupna Kakvo nadmetanje! Bojan Glavašević poručio HNS-u: ''Vi ćete i dalje držati leđa HDZ-u, stranci s optužnicom. Beat that, losers''

Organizatori sindikalne inicijative "67 je previše" u ponoć su na središnjem zagrebačkom trgu objavili da su prikupili više od 600.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a održavanje referenduma očekuju početkom rujna.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj te da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa. (MT/Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene