Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže povlačenje prijedloga

Saborska oporba uskratila potporu kandidatima za čelna mjesta AZOP-a: "Nisu stručni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsen Bauk (klub SDP-a) je najavio da će uskratiti potporu predloženim imenovanjima, podsjećajući kako je Zdravko Vukić bio član HSLS-a, HDSSB-a, HSP-a dr. Ante Starčevića te konačno HDZ-a.

Saborska oporba usprotivila se u četvrtak prijedlogu da se za ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) imenuje Zdravko Vukić, a za njegova zamjenika Igor Vulje te je zatražila da Vlada povuče taj prijedlog.

Pročitajte i ovo Katarina Peović u Saboru Burno u Saboru Grbin najavio nastavak prosvjeda, žestoko se sukobili Jandroković i Pejović: "Vi ste izdajica hrvatskog naroda" Nikola Grmoja uoči obljetnice Oporba podijeljena oko Vukovara i Škabrnje: "Nitko tko se zalaže za vrijednosti mira i mirotvorstva ne želi ovih dana izazivati incidente"

Ministar uprave Ivan Malenica izvijestio je kako ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske na temelju javnog poziva za dostavu kandidatura. Ravnatelj i zamjenik ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka imenuju se na razdoblje od četiri godine i na tu dužnost mogu biti imenovani najviše dva puta.

Bojan Glavašević (Klub HSU, Snaga, Nova politika i nezavisni) usprotivio se Vukićevu imenovanju za ravnatelja AZOP-a, ocjenjujući kako je ono vrlo dvojbeno, te je zatražio da se na to mjesto imenuje stručna osoba. Glavašević je naveo kako je u vrijeme javljanja na pozivni natječaj Vukić bio član političke stranke iako to nije smio, a bio je i dalje, te nije, kako je rekao, priznat stručnjak na području osobnih podataka. Zato je pozvao da se prijedlog povuče i odustane od Vukićeva imenovanja.

Arsen Bauk (klub SDP-a) također je najavio da će uskratiti potporu predloženim imenovanjima, podsjećajući kako je Vukić bio član HSLS-a, HDSSB-a, HSP-a dr. Ante Starčevića te konačno HDZ-a. Ironično je rekao da je Vukić "Leonardo da Vinci 21. stoljeća" i s tako širokim spektrom političkog djelovanja zasigurno prava osoba za ravnatelja AZOP-a.

U ime Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove njegov predsjednik Miro Totgergeli iznio je prijedlog o imenovanju Ivane Jakir-Bajo na dužnost viceguvernerke HNB-a sa stupanjem na dužnost 1. srpnja ove godine zbog prestanka mandata 25. listopada prošle godine viceguverneru Nevenu Barbaroši.

Totgergeli je dodao kako se na tu dužnost imenuju hrvatski državljani s priznatim osobnim ugledom i profesionalnim iskustvom na monetarnom, bankarskom, financijskom ili pravnom području na šestogodišnji mandat. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene