Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasovanje u ponedjeljak

Sabor završio raspravu o rebalansu državnog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor završio je današnju raspravu o rebalansu državnog proračuna, a potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker u završnoj je riječi ocijenio da je 'Vlada pogodila s rebalansom državnog proračuna' jer, kako je ustvrdio, tijekom današnje rasprave nije bilo suštinskih primjedbi na rebalans.

'Mislim da na kraju nismo došli do dogovora što bi trebalo napraviti na rashodovnoj strani, niti je to tko u svojoj raspravi rekao', kazao je Šuker i poručio kako je spreman za razgovore o svim prijedlozima koji će potaknuti i oživjeti gospodarstvo i investicije. 'Svima je u interesu da se nešto napravi', rekao je Šuker. Ustvrdio je i kako je i današnja rasprava pokazala da 'nije dobro robovati politikantskim idejama jer one ne vode nikuda'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rebelansu ništa nije sveto 'Moramo ostati iznad vode' Slika nije dostupna 'Ministarstvo prati prihode i rashode' Šuker: Novi rebalans za 15 dana ili početkom rujna

Lošim politikantskim pričama tjeramo investitore iz Hrvatske, stvaramo antipoduzetničku klimu, kazao je, navevši kao primjer zagrebačku Varšavsku ulicu. 'Kakvu sliku time ostavljamo, koji će strani investitor doći u Hrvatsku? I onda se događa da kapital na određeni način zaobilazi Hrvatsku', rekao je. Ministar financija upozorava da se ne može govoriti o potrebi poticanja stranih investicija, a s druge strane nametati porezne obveze. 'To naprosto ne ide', naglasio je.

Sabor je raspravio i izmjene i dopune Zakona o izvršavanju Državnog proračuna za ovu godinu te zaključak kojim Vlada predlaže utvrđivanje ukupne razine rashoda državnog proračuna u 2011. i 2012. godini. Izmjenama Zakona o izvršenju državnog proračuna država se umjesto ranije planiranih nešto više od 28 milijardi kuna, može zadužiti za ukupno 34,6 milijardi kuna za otplatu dospjelih obveza i financiranje deficita. Do sada se zadužila za oko 25,1 milijardu kuna.

Zaključkom o utvrđivanju ukupne razine rashoda državnog proračuna u 2011. i 2012. godini Vlada predlaže da se ukupna razina rashoda u proračunu, kao i ukupna razina rashoda financijskih planova izvanproračunskih korisnika državnog proračuna u 2011. i 2012. godini neće povećavati u odnosu na ukupnu razinu rashoda utvrđenu izmjenama i dopunama državnog proračuna za 2010. godinu.

Sabor izvanrednu sjednicu nastavlja u ponedjeljak u 13 sati kada bi trebao glasovati o raspravljenim točkama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene