Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije u četvrtak ujutro, uoči konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora, otkrio koga će ta stranka predložiti za predsjednika parlamenta, odnosno hoće li ostati kod prijedoga da to bude HDZ-ov Željko Reiner.


'Ne dajem preporuke, idem razgovarati s ljudima, pa što zaključe', odgovorio je Karamarko upitan koga će na Klubu HDZ-a predložiti za predsjednika Sabora.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Imamo inicijativu za koju smatramo da je dobra' Slika nije dostupna 'Možda su od prevelikog razmišljanja zaboravili reći koji je njihov stav'

Nije želio konkretizirati hoće li zastupnicima na Klubu biti ponuđena dva imena.

'Ne bih sada o tome, u svakom slučaju bit će lijep razgovor', rekao je predsjednik HDZ-a.

U SJENI POLITIČKIH NEPOZNANICA Pred nama najneizvjesnija saborska sjednica

Novi saziv Hrvatskog sabora sastaje se u četvrtak na konstituirajućoj sjednici, a hoće li se i konstituirati ovisi o tome hoće li biti izabran predsjednik Sabora, što je vrlo neizvjesno s obzirom na to da niti jedna politička opcija nema parlamentranu većinu.

S namjerom da osigura konstituiranje, Most nezavisnih lista, treća snaga u Saboru, u srijedu je u SDP-u, a potom i u HDZ-u, po neslužbenim informacijama, ponudio da kao predsjednika podrže njihova Roberta Podolnjaka.

Neslužbeno se doznaje kako im je SDP odgovorio pozitivno, ali kako u HDZ-u nisu skloni takvoj ideji, no je li uistinu tako, znat će se nakon sjednice Kluba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook