Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.


Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke "Drimia" u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, "u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana".

Vezani članci Inicijativa \"Da ne budu gladni\" obilježila Svjetski dan borbe protiv siromaštva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Svjetski je dan borbe protiv siromaštva: "300.000 djece živi u siromaštvu, a godišnje se baci oko 360.000 tona hrane" Stevo Culej i torba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Stevo Culej za DNEVNIK.hr: ''Sve su mi raskupusali, još ne znam nedostaje li nešto u torbi''

Drže da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.

O prijedlogu Karamarkova opoziva Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.

SDP interpelacijom traži odgovor Vlade na najavu banaka kako će na Međunarodnom sudu u Washingtonu pokrenuti arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog zakona kojima je omogućena konverzija kredita u švicarskim francima, a Reformisti odgovornost za reguliranje rada na određeno vrijeme.

Sabor je glasovanjem zaključio ovotjedni rad, a zastupnici će se ponovo okupiti u ponedjeljak, 30. svibnja, na svečanoj sjednici u povodu Dana Hrvatskog sabora. (Hina)