Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor skinuo imunitet Stipi Gabriću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor ukinuo zastupnički imunitet HSS-ovu zastupniku Stipi Gabriću - Jambu na zahtjev Državnog odvjetništva, koje Gabrića tereti za nekoliko kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal.

Ukidanje Gabrićeva imuniteta predložilo je Mandatno-imunitetno povjerenstvo, s obrazloženjem da je praksa da se imunitet skida uvijek kad to zatraži DORH, a da se takvi zahtjevi odbacuju kad je riječ o privatnom tužitelju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Opasne namjere Lukašenko potpisao zakon koji mu daje doživotni imunitet od kaznenog progona, a jednim potezom eliminirao je i svoje neprijatelje Slika nije dostupna Stranačka boja nije bitna Sabor prepun zastupnika pod istragom ili s kaznenom prijavom!

Predsjednik Sabora Luka Bebić novinarima je, pak, kazao kako je skidanje imuniteta HSS-ovcu još u travnju zatražilo dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo, ali da ih je Sabor uputio da svoj zahtjev pošalju preko DORH-a.

Sredinom kolovoza Sabor je dobio i DORH-ov zahtjev, kojemu je, sukladno saborskoj praksi, danas i udovoljeno, objasnio je Bebić.

Naglasio je kako ne želi govoriti o djelima za koja se Gabrića tereti, jer je to stvar istražnih i sudskih tijela.

Na informaciju da je Gabrić nekim novinarima rekao da se radi o 'starim lokalnim derbijima', Bebić je odgovorio kako nema naznaka da je riječ o političkom obračunu.

Dodao je i da ne vjeruje da će se postupak protiv Gabrića odraziti na odnose između HDZ-a i HSS-a.

Da skidanje Gabrićeva imuniteta neće utjecati na vladajuću koaliciju misli i predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji ističe kako pred zakonom svi moraju biti jednaki, te kako HSS nikog nije stavio na listu da bi ga zaštitio od sudskog progona.

'Razgovarao sam s Jambom i prenio mu naš stav da je to dobro i za njega i za stranku i za sve nas skupa', rekao je Friščić novinarima u Saboru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene