Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIKUPILI POTPISE

Na dnevnom redu Sabora: Pokreće se opoziv Ćorića, Aladrović, Miloševića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u srijedu je u dnevni red uvrstio Mostov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, ministru rada Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću.

Točka je uvrštena na dnevni red nakon što je Klub Mosta u nešto više od mjesec dana uspio prikupiti potpise potpore petine zastupnika za prijedlog.

Pročitajte i ovo Provjereno: Potpore - 2 Šteta veća od 2 milijuna kuna Ekipa Provjerenog istražila je tko stoji iza spornih tvrtki koje se spominju u novoj aferi koja trese hrvatsku politiku Josip Aladrović ''Neće biti izvanrednih izbora'' Uhićeni Horvat namjerava aktivirati saborski mandat, Plenković odlučio tko će voditi njegovo bivše Ministarstvo

"Bilo bi bolje da smo ih uspjeli prikupiti nešto ranije, tada bi Vlada bila u još većim problemima, no, nikada nije kasno", ustvrdio je Nikola Grmoja (Most). Uz Mostove zastupnike, potporu prijedlogu potpisima dali su zastupnici: Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista, HSS-a, Fokusa, Socijaldemokrata te nezavisni okupljeni u Klub Za Pravednu Hrvatsku, dok su Možemo i SDP uskratili svoje potpise.

Zbog te odluke Mostovci su oštro kritizirali „progresivnu oporbu” pitajući zašto ne žele nanijeti veću štetu Vladi.

Vlada sada ima osam dana da se očituje o prijedlogu opoziva, a rasprava i glasovanje o povjerenju u Saboru mora se održati najkasnije u roku 30 dana. Ako Sabor odbije prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministrima, zastupnici ne mogu ponovno podnijeti isti prijedlog prije isteka roka od šest mjeseci.

Klub Mosta pokrenuo je inicijativu za opoziv tri vladina dužnosnika nakon pokrenutih istraga - protiv Miloševića zbog navodnog namještanja potpora, te ministra rada Aladrovića zbog navodnog namještanja poslova, dok smjenu ministra Ćorića traže zbog navodne umiješanosti u aferu Vjetroelektrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene