Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Razotkriven'' u Saboru

Pernar bio član HDZ-a: ''Vjerovao sam da nas Sanader vodi u europsku budućnost''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov zastupnik Andrija Mikulić "razotkrio" je u četvrtak poslijepodne Ivana Pernara iz Živog zida kao bivšeg člana HDZ-a.

Pernar je, u raspravi o Mostovu prijedlogu da se proširi zabrana kandidiranja na parlamentarnim izborima pravomoćno osuđenima za neka kaznena djela, izrazio bojazan da bi se na taj način "u politički montiranim procesima" moglo onemogućiti kandidiranje "nepoćudnih".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Vi ste ljude pretvorili u taoce, zato jer se ovaj instrument oduzimanja mandata ili zabrane kandidiranja u budućnosti namjerava koristiti samo protiv politički nepodobnih ljudi", ustvrdio je Pernar.

Mikulić mu je replicirao kazavši kako je suglasan da svatko tko je zgriješio treba biti osuđen te da nitko ne bi trebao biti osuđen bez razloga. Smeta mu, međutim, što Pernar "docira što bi koji od tri stupa u trodiobi vlasti trebao raditi".

"Vi ste dolazili na sastanke mladeži HDZ-a Trešnjevka sjever i kad pričate o HDZ-u, kao da se s nostalgijom sjećate tih vremena. To vam je bilo za vrijeme bivšeg premijera. Ja kad sam preuzeo gradski HDZ, u evidenciji sam dobio da mi je član jedan Ivan Pernar, ne znam da li ste to bili vi", kazao je Mikulić, što su neki zastupnici popratili smijehom.

Pernar je potvrdio da je bio u HDZ-u. "Da, ja sam taj Ivan Pernar. Vjerovao sam da je HDZ dobra stranka i da nas Ivo Sanader vodi u europsku budućnost i bio sam prevaren kao i tisuće hrvatskih građana i zato sam se ispisao kasnije", objasnio je.

Smijeh zastupnika na Mikulićevo izlaganje zasmetao je Gordanu Marasu (SDP). "Nije sramota biti u HDZ-u. Ne trebate se sramiti što ste bili u HDZ-u ni što ste otišli iz HDZ-a nakon što je Sanader napravio ono što je napravio. To su učinili brojni članovi HDZ-a", kazao je Maras, također nezadovoljan neujednačenim postupcima pravosuđa.

"Djeluje zastrašujuće da se netko može na ovaj način igrati i odlučiti gdje će pokrenuti, a gdje neće pokrenuti proces u slučaju političke eliminacije ili želje da se nekog politički eliminira", rekao je Maras u raspravi.

Milorad Pupovac (SDSS) požalio se kako "neki od nas nesvjesno ponekad, ponekad svjesno krše temeljne ustavne vrijednosti kao što je nacionalna ravnopravnost", što je izazvalo reakciju HDZ-ova zastupnika Steve Culeja, koji je podsjetio na suđenje zbog ćirilićnih ploča u Vukovaru.

"S time će njima biti onemogućeno da u lokalnim izborima nastave borbu za svoj grad, a to se ne odnosi na abolirane za oružanu pobunu, ili oslobođene zbog nedostatka dokaza za ratni zločin. Bili smo svjedoci da je u ovom Saboru sjedio Vojislav Stanimirović, koji je oslobodio Vukovar od Hrvata", ustvrdio je Culej.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene