Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabor je danas, nakon manje od pet mjeseci primjene, izmijenio Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda.


Time će se, među ostalim, vlasnicima kafića manjih od 50 četvornih metara omogućiti da sami izaberu hoće li se u njihovim lokalima smjeti pušiti, uz određene tehničke preduvjete.

Vezani članci Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove'' Slika nije dostupna 'Izborni zakon moguće je promijeniti do kraja godine'

Po izmijenjenom zakonu, u većim kafićima i restoranima moći će se odrediti prostor za pušenje, koji ne smije biti manji od 10 četvornih metara, ali ni veći od 20 posto površine za posluživanje. U pušačkim djelovima kafića i restorana neće se smjeti posluživati hrana ni piće. Zakon i dalje zabranjuje pušenje u zdravstvenim ustanovama i 20 metara u krugu od ulaza u takve ustanove, a omogućeno je pušenje psihijatrijskim bolesnicima na rehabilitaciji izvan psihijatrijskih bolnica.

>> 'Ista pravila za pušenje u velikim kafićima i restoranima'

Za predložene izmjene glasovalo je 73, protiv je bilo 12, a suzdržano 5 zastupnika. Zakon će na snagu stupiti osam dana od objave u Narodnim novinama, vjerojatno početkom listopada. (Hina)