Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u utorak da se s tržišta povlači basmati riža Scheherazade, podrijetlom iz Indije, zbog utvrđene prisutnosti pesticida klorpirifosa.


Basmati riža Scheherazade (Basmati Reis Scheherazade) nalazi se u pakiranju od jednog kilograma, s naznakom najbolje upotrijebiti do 04. 1. 2012.

Vezani članci Tunogojilište - 4 Lov tune u mutnom? Ribarski inspektor tvrdi da se tuna u Hrvatsku uvozi mimo pravila, a ministrica odgovara: ''Laže, laže i laže'' Veljko Bebić Domaće životinje u dolini Neretve veliki problem: "Susreo sam se s bikom koji je potrčao prema meni i doživio sam stres. Puška je stalno uz mene"

Distributer proizvoda je Asia Exsress Food, Nizozemska, a proizvod na hrvatsko tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom ASIA d.o.o., Petrinjska 73, Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbm (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, stoji u obavijesti Hrvatske agencije za hranu.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta https://asiastore.com.hr/.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju