Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o skandalu s vozilom

'Ako vas zanima BMW pitajte Bibića Mosora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader došao je danas na sastanak Državnog odbora za članstvo Republike Hrvatske u NATO-u u crnom BMW-u serije 7, koji je zamjena za blindirano vozilo također BMW u vlasništvu HDZ-a, a koje je zadnjih dana pokrenulo lavinu kritika.

Umjesto luksuznog BMW-a 7 vrijednog čak 4 milijuna i 200 tisuća kuna, premijer je ipak danas, u vrijeme kada sa svih strana stižu pozovi na štednju, sam shvatio pogrešku i promijenio službeno vozilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

>> HDZ kupio BMW za 580 tisuća eura?

>> Sanader naložio stranci da proda luksuzni BMW

No, ljubav prema BMW-u nije brzo iskorjeniva pa je premijer iz vladinog voznog parka uzeo također BMW 7, u kojem se voze strani državnici i štićene osobe kada dođu u posjet Hrvatskoj. Na pitanje je li mu ova afera trebala, premijer Sanader je odgovorio. 'Obratite se Miloradu Bibiću Mosoru, on je moj glasnogovornik u tom slučaju'.

Podsjetimo, stranka HDZ je usred recesijeske krize u kojoj stanovništvo sa svih strana bombardira pozivima na štednje, snižava plaće i reže proračune, kupila najnoviju BMW-ovu limuzinu serije 7, vrijednu više od četiri milijuna kuna. Objašnjenje je glasilo kako se premijer već godinama vozi u BMW-u serije 7, koji je stranka kupila za potrebe prijevoza predsjednika još prije nego je dr. Sanader došao na čelo Vlade. Taj je automobil bez naknade stavljen na raspolaganje MUP-u, a budući da je premijer štićena osoba, stručne su službe prošle godine procijenile da je auto prošao puno kilometara te da bi njegovo održavanje stajalo više nego zamjena.

To objašnjenje ipak nije bilo dovoljno pa su HDZ i premijera kritike i upiti zasuli sa svih strana. Potom je Jadranka Kosor objavila da je premijer odlučio da stranka proda luksuznu limuzinu. Vlada je postupak opravdala kao čin kojim će zaustaviti 'tendenciozne, zlonamjerne i lažne napise i komentari o HDZ-u'. Naznačeno je kako će premijer dalje koristiti državni automobilom koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene