U noćnim satima premijer Andrej Plenković i iz Sabora u obranu Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendume.

Galerija


Više novca promidžbi za EU izbore, uvjerava premijer, ispravak je nepravde: ''Iste uvjete imaju sve stranke, a građani i javnost bit će senzibilizirani na europske teme ako je ta kampanja vidljiva''.

Vezani članci Davor Filipović Filipović odbrusio Klisoviću: "Očito su toliko frustrirani Tomaševićevim preuzimanjem birača ljevice da više ne znaju što učiniti" Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme"

S dosadašnjih milijun i pol kuna koje su mogli potrošiti u kampanji, limit se diže na četiri milijuna. Plakate, letke, videospotove neće plaćati građani nego stranke iz svojih budžeta. Iz Mosta kritike - samo im je važan novac.

"Čak je i premijer morao doći u Sabor da valjda svi oni koji čine vladajuću većinu shvate koliko je važno da dođu da izglasaju taj zakon da povećaju sebi iznos za izbornu promidžbu'', rekao je Nikola Grmoja.

Most će, poručuju, u kampanji potrošiti manje od milijun i pol kuna.

"SDP je u planu za kampanju predvidio sukladno zakonu milijun i pol kuna'', kaže šef te stranke Davor Bernardić.

Za povećanje tog limita novim zakonom nema lijepe riječi: "Oni su na ovaj način digli troškove koji se mogu potrošiti u kampanji upravo kako bi oprali svoj novac iz crnih fondova, kako bi ga legalizirali i na neki način službeno upotrijebili u izbornoj kampanji. Nedavno je na naslovnici jednog uglednog tjednika stajalo da je Zdravko Mamić donirao HDZ-u milijun eura.''

Premijer uzvraća: "Taj stupanj katastrofalnih izjava ispod svake razine, bezobraznih, ja bih rekao čak i klevetničkih...''

Proziva za antieuropske teze: "Uključujući i ovog gospodina kojeg ste Vi pitali koji očito ništa ne razumije što smo mi radili zadnjih 30 godina kao država i išli prema EU i prema EU vrijednostima, da ne govorim o ovim drugim bizarnim akterima koji su stvorili na hrvatskoj političkoj sceni.''

Obećava se više reda u financiranju stranaka i referenduma. U godini izbora stranke će moći primati više donacija. Troškovi za raspisivanje referenduma imat će limit 8 milijuna kuna.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr