Obavijesti Video Pretražite Navigacija
beba usred užasa

U kontejneru kraj sisačke bolnice nakon pakla potresa rodio se novi život: "Sve je dobro prošlo, dobro su i majka i dijete"

Djelatnici sisačke bolnice u Dnenviku Nove TV svjedočili su o situaciji nakon stravičnih potresa koji su pogodili Sisak i Petrinju.

Nakon razornih potresa iz sisačke bolnice premještaju se pacijenti, a doktori, sestre i svo medicinsko osoblje nadljudskim naporima situaciju održavaju pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potres u Hrvatskoj Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti" Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

U Dnevniku Nove TV magistar sestrinstva Alen Sadiković s odjela pedijatrije kazao je kako je stanje u sisačkoj bolnici katastrofalno i kaotično.

"Rušili su se zidovi, popucala su sva stakla. Djeca nisu bila na odjelu jer smo ih poslali doma nakon jučerašnjeg potresa, ali bilo je djece u ambulanti koja je srećom u prizemlju pa su mogli brzo izaći van. Majke su bile izbezumljene, djeca su vrištala. Na sreći nitko nije ozlijeđen. Uopće ne znam što bih rekao, totalno sam pod stresom", kazao je Sadiković.

Martina Rastovac, specijalizantica pedijatrije u sisačkoj bolnici kazala je kako su svi COVID pacijenti premješteni u Zagreb.

"U bolnici je bilo teško stanje. Želim zahvaliti svim ljudima koji su pomogli. Ovaj tren je najbitnije da su pacijenti na sigurnom i da ih se dalje liječi u Zagrebu. Petrinji i Glini treba pomoć da se ljude od tamo spasi"; kazala je Rastovac.

Dijete rođeno u kontejneru

U sisačkoj bolnici je i u 22 sata trajala evakuacija iz sisačke bolnice. 

"Ovo je sigurno jedan od najtežih naših trenutaka. Ostali smo bez svojih pacijenata, onoga zbog čega smo tu. U Zagrebu je po bolnicama više od stotinu pacijenata, od čega oko 85 COVID pacijenata. Oštećenje svih zgrada osim ginekologije je takvo da ne možemo nastaviti s normalnom radom, ali bolnica funkcionira. Hitna radi 24 sata i nastavlja u zgradi ginekologije", rekao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice, u Večernjim vijestima Nove TV.. 

Već desetak minuta nakon potresa u bolnicu su počeli pristizati ozlijeđeni koji su zbrinuti. "One s lakšim ozljedama poslali smo kući, a teže smo poslali u bolnice u Zagreb", rekao je ravnatelj. 

Sisačka bolnica trenutno ima dovoljno svojih djelatnika. "Angažirali su se svi, i koji su bili na godišnjem, svi pomažu. Nadam se da će evakuacija zavšiti do 23 sata", kaže Dujmenović. 

Uz bolnicu je i kontejner na kojem je netko crnim markerom napisao: "Onaj dan kada se treslo" i uz to datum. U tom se kontejneru odmah nakon potresa rodilo i jedno dijete. 

Kontejner u kojemu je nakon potresa rođena beba Natpis na kontejneru u sisačkoj bolnici Foto: DNEVNIK.hr

"Upravo je ovdje bio porod. Sve je dobro završilo, i majka i dijete su dobro i poslani su doma nakon poroda", izvijestila je Matea Ćorić, reporterka Dnevnika Nove TV. 

Kontejner u kojemu je nakon potresa rođena beba Martina Rastovac s Odjela pediatrije OB Sisak Foto: DNEVNIK.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene