Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlike ne moraju utjecati na odnose

Rusija spremna surađivati s NATO-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je spremna surađivati s NATO-om unatoč neslaganjima, navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova nakon odluke Sjevernoatlantskog saveza da obnovi odnose s Moskvom.

'Dok se povjerenje uspostavlja, Rusija je sprema na suradnju u okviru Vijeća Rusija-NATO', navelo je ministarstvo u priopćenju. NATO je odlučio jučer obnoviti službene odnose s Rusijom obustavljene u kolovozu nakon sukoba u Gruziji. Sljedeći ministarski sastanak Vijeća NATO-Rusija održat će se vjerojatno nakon susreta na vrhu NATO-a 3. i 4. travnja, rekao je glavni tajnik toga saveza Jaap de Hoop Scheffer.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Slika nije dostupna Snažne veze Unatoč napetostima, NATO i Rusija obnavljaju dijalog

>> NATO ponovno uspostavlja vezu s Rusijom

>> NATO i Rusija obnavljaju diplomatske odnose

'Rusija i zemlje NATO-a mogu imati različita gledišta na događaje u Europi i svijetu i to je normalno. Uvjereni smo da razlike ne moraju utjecati na odnose Rusija-NATO niti štetiti ozbiljnu dijalogu, kao ni teškim pitanjima ', ocijenila je ruska diplomacija. 'Za obnovu rada Vijeća Rusija-NATO posebno je važno uspostaviti povjerenje nagriženo odobrenjem avanture gruzijskih vlasti', dodalo je ministarstvo aludirajući na potporu Washingtona Tbilisiju u rusko-gruzijskom ratu u kolovozu.'Uvjereni smo da borba protiv terorizma, gomilanje oružja masovnog uništenja, droge i dugih izazova te suradnja u Afganistanu ne mogu biti učinkoviti ako se ne ujedine napori svih zemalja u euroatlantskom prostoru', dodaje Moskva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene