Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: 'Rezolucija o Hrvatskoj nepotrebna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slovenskom parlamentu u utorak je održan novi zatvoreni sastanak posvećen odnosima s Hrvatskom, a predsjednik parlamenta France Cukjati i ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavili su nakon njegova završetka da je prema stajalištu vlade nepotrebno u sadašnjem trenutku u parlamentu donositi posebnu rezoluciju o odnosima s Hrvatskom.

- Vlada smatra da rezolucija nije potrebna, rekao je Rupel nakon sastanka, dodajući da s hrvatskom vladom postoje kontakti i razgovori o otvorenim pitanjima, ali to nije želio precizirati.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

- Postoje kanali komuniciranja, postoje prijedlozi, predviđeni su i sastanci i vjerojatno ćemo do svibnja ili lipnja znati može li doći do dogovora, rekao je Rupel.

Cukjati je nakon sastanka izjavio da na rezoluciji još uvijek
ustraju Slovenska pučka stranka (SLS) i Slovenska nacionalna stranka (SNS), a budući da se za sada nisu odazvale na poziv premijera Janeza Janše da svoje tekstove rezolucije povuku iz parlamentarne procedure, u petak će na redovitom sastanku njegova kolegija koji odlučuje o dnevnom redu novog zasjedanja vjerojatno morati glasovati o tome da se parlamentarna rasprava o tome ipak održi.

Slovenski premijer Janez Janša prošlog je petka na sličnom sastanku sve političke stranke pozvao da odustanu od parlamentarnih rezolucija o Hrvatskoj jer rezolucije, kako je rekao, ne bi pridonijele da se konkretna otvorena pitanja brže rješavaju. Uz to, premijer je strankama najavio napore svoje vlade da se otvorena pitanja s Hrvatskom riješe bilateralno, te sugerirao da bi se granična pitanja mogla riješiti posredovanjem trećeg, odnosno medijacijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene