Rupe u državnom proračunu država krpa prodajom vozila. Na bubanj idu vozila različitih ministarstava, Hitne, Hrvatske pošte i brojnih drugih institucija. Početne cijene od 200 do 60 tisuća kuna.

Galerija


Cijene su na ovogodišnjoj dražbi uistinu šarolike – od 200 kuna do nekoliko tisuća kuna. Najviša cijena automobila na ovogodišnjoj dražbi je 68 tisuća i 600 kuna.

U stopu ga prati i limuzina u kojoj su se možda vozili ministri gospodarstva početna, a čija je cijena 40 tisuća kuna.

Kupovina je na principu viđeno-kupljeno.

''U ponudi imamo 139 vozila Sabora i Vlade, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske pošte i mnogih drugih. U prosjeku prodamo između 80 i 85 posto vozila koja su oglašena na javnoj dražbi'', kazao je voditelj licitacijske prodaje Stipe Primorac.

Mnogi se odluče za uštede i potragu za dobrim vozilom. Na ovoj dražbi ima za svakog po nešto. Država se osim automobila i motocikala, rješava i kombi vozila. Primjerice, početna cijena za vozilo hitne pomoći je 1 800 kuna.

Novac od prodaje završi u državnoj blagajni. ''U 2018. godini prodano je ukupno 730 vozila te u državni proračun uplaćeno 4 milijuna kuna'', kazao je voditelj licitacijske prodaje.

Nekada su služili za dostavu razglednica, mirovina, poziva za sudove, a danas se vozila Hrvatske pošte prodaju po početnim cijenama od 300 do 2 000 kuna.

Za licitaciju treba platiti 10 posto početne cijene željenog vozila. Ako i ostanete bez ulova, nakon dražbe, polog vam ostaje u novčaniku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju