Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na bubanj idu vozila institucija

Nekad su služila za dostavu mirovina i prijevoz ministara, a danas ih možete dobiti za 200 kuna...

Automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Automobil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vozila za licitaciju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vozila za licitaciju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vozila za licitaciju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Rupe u državnom proračunu država krpa prodajom vozila. Na bubanj idu vozila različitih ministarstava, Hitne, Hrvatske pošte i brojnih drugih institucija. Početne cijene od 200 do 60 tisuća kuna.

Cijene su na ovogodišnjoj dražbi uistinu šarolike – od 200 kuna do nekoliko tisuća kuna. Najviša cijena automobila na ovogodišnjoj dražbi je 68 tisuća i 600 kuna.

U stopu ga prati i limuzina u kojoj su se možda vozili ministri gospodarstva početna, a čija je cijena 40 tisuća kuna.

Kupovina je na principu viđeno-kupljeno.

''U ponudi imamo 139 vozila Sabora i Vlade, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske pošte i mnogih drugih. U prosjeku prodamo između 80 i 85 posto vozila koja su oglašena na javnoj dražbi'', kazao je voditelj licitacijske prodaje Stipe Primorac.

Mnogi se odluče za uštede i potragu za dobrim vozilom. Na ovoj dražbi ima za svakog po nešto. Država se osim automobila i motocikala, rješava i kombi vozila. Primjerice, početna cijena za vozilo hitne pomoći je 1 800 kuna.

Novac od prodaje završi u državnoj blagajni. ''U 2018. godini prodano je ukupno 730 vozila te u državni proračun uplaćeno 4 milijuna kuna'', kazao je voditelj licitacijske prodaje.

Nekada su služili za dostavu razglednica, mirovina, poziva za sudove, a danas se vozila Hrvatske pošte prodaju po početnim cijenama od 300 do 2 000 kuna.

Za licitaciju treba platiti 10 posto početne cijene željenog vozila. Ako i ostanete bez ulova, nakon dražbe, polog vam ostaje u novčaniku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene