Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlični turistički rezultati

Rovinj i Dubrovnik imali su najviše noćenja u 2014. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 39 tisuća nezaposlenih našlo je posao u turizmu u prvih jedanaest mjeseci prošle godine.

Turizam je jedna od rijetkih gospodarskih grana koja je u stalnom porastu. Tako je prošle godine zabilježeno pet posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego godinu prije. Ministar turizma nada se kada se zbroje i prosinački rezultati da će brojke biti jednake onim rekordnim iz 2008. godine.

Rovinj i Dubrovnik s više od tri milijuna noćenja hrvatski su turistički rekorderi. Slijede još tri istarska grada - Poreč, Medulin i Umag s više od dva milijuna. U minusu su Šibensko kninska i Primorsko-goranska županija koje su najviše osjetile kišno ljeto i nedolazak Nijemaca u srpnju.

'Treba se okrenuti drugim tržištima koje onda mogu doći u sedmom mjesecu ali se onda i ponuda treba prilagoditi tim turistima kraj', kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ PGŽ.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

FOTO Hoće li ovakav prizor dočekati turiste?

Za kvarnerske hotelijere prošlogodišnji srpanjski minus je prošlost. Dobrim prosinačkim rezultatima veseli se i resorni ministar, Darko Lorencin (IDS):

'Možemo ići s procjenom da je 2014. godina izjednačena sa 2008. Godinom'.
Lijepa iznenađenja su i turistički rezultati Zagreba koji bilježi 13 posto više noćenja i Rijeke koju je posjetilo 19 posto više turista.

Već ovih dana Rijeka, ali i cijeli Kvarner i Istra očekuju turiste koje će privući svjetski poznati riječki karneval na kojemu se okupi i do sto tisuća gostiju. Za turističke djelatnike - nema odmora.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene