Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak od mora - dva od snijega

FOTO Hoće li ovakav prizor dočekati turiste?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gomila razasutih plastičnih vrećica koje bura odnosi s lokalnog smetlišta i ove godine su ukras kraja koji živi od turizma.

Cesta koja spaja Fužine i Novi Vinodolski puna je plastičnih vrećica, a oni koji su upoznati s tamošnjom situacijom pitaju se - hoće li ovakav prizor dočekati turiste?

Naime, brdo puno plastičnih vrećica slika je koja se redovito može vidjeti na ruti koja je, kako kaže turistički slogan, tek korak od mora - dva od snijega.

Nakon prve ovogodišnje bure članovi udruge Zelene stope provjerili su mijenja li se što na padinama iznad Novog Vinodolskog. Situacija je, navode, potpuno ista kao i svih prijašnjih godina, a to potvrđuju i fotografije koje su nam poslali. Gomila razasutih plastičnih vrećica koje bura odnosi s lokalnog smetlišta i ove godine su ukras kraja koji živi od turizma. Situacija će do proljeća biti još 'slikovitija', a onda dolaze brojni vrijedni volonteri koji do turističke sezone vrate sliku 'Mediterana kakav je nekada bio'.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

VIDEO Hit među turistima: Jeste li bili u ovom hrvatskom mjestu?

'Prošle godine 150 volontera sakupilo je preko 800 velikih vreća punih malih vrećica koje su odnijeli na odlagalište. A sada je ponovno počela puhati bura.
Ljeto je još daleko, ali plastičnih je vrećica sve više. Otvara se pitanje za diskusiju: koliko je smeća danas svatko od nas napravio, koliko smo plastičnih vrećica odbacili? ', poručuju iz udruge Zelene stope.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene