Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obeštećenje pripadnika 66. pukovnije

Rojs tuži Hrvatsku zbog 3 milijarde kuna duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Hrvatske vojske, bivši pomoćnik ministra obrane te saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs zatražio je danas na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu da država obešteti svih 2.312 pripadnika bivše 66. pukovnije, čiji status još uvijek nije riješen.

U tom bi slučaju, tvrdi Ćesić, pristao na mirno rješenje spora s državom, od koje na danas započetom suđenju potražuje 34 milijuna kuna naknade za radove koje je 66. pukovnija u ljeto 1998. obavila na splitskom Žnjanu uoči dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Europski sud u Strasbourgu (Foto: AFP) Konačna odluka Spor oko Ljubljanske banke između Hrvatske i Slovenije finalno će riješiti Europski sud u Strasbourgu

Rojs tvrdi da njegovoj 66. pukovniji nije plaćen rad na splitskom Žnjanu koji se prije deset godina uređivao za dolazak svetog oca Ivana Pavla II.

>> Rojs više od pet sati davao iskaz o 66. pukovniji HV-a

Rojs je sudu predložio da se kao svjedoci u ovome slučaju pozovu premijer Sanader, ministrica Marina Matulović- Dropulić i Jure Radić koji su bili u Odboru za doček Pape.

Pripadnici 66. pukovnije žele dokazati da trebaju imati prava kao svi ostali pripadnici HV-a, jer im je plaća, iako isplaćivana preko tvrtke iz Gruda, bila osigurana u vojnom proračunu Hrvatske. 

Okupljenim novinarima Rojs je podijelio knjigu 'Tko je jamio, jamio!'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene