Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Hrvatske vojske, bivši pomoćnik ministra obrane te saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs zatražio je danas na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu da država obešteti svih 2.312 pripadnika bivše 66. pukovnije, čiji status još uvijek nije riješen.


U tom bi slučaju, tvrdi Ćesić, pristao na mirno rješenje spora s državom, od koje na danas započetom suđenju potražuje 34 milijuna kuna naknade za radove koje je 66. pukovnija u ljeto 1998. obavila na splitskom Žnjanu uoči dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa kompanije AstraZeneca Europska komisija tužila farmaceutsku tvrtku jer nije isporučila dogovorene doze cjepiva: "Ugovor nije poštovan" Trgovina, ilustracija ''Dostavite mi iznos, bez imena dužnika...'': Crnogorac divnom gestom dirnuo vlasnika lokalne trgovine i svoje sugrađane

Rojs tvrdi da njegovoj 66. pukovniji nije plaćen rad na splitskom Žnjanu koji se prije deset godina uređivao za dolazak svetog oca Ivana Pavla II.

>> Rojs više od pet sati davao iskaz o 66. pukovniji HV-a

Rojs je sudu predložio da se kao svjedoci u ovome slučaju pozovu premijer Sanader, ministrica Marina Matulović- Dropulić i Jure Radić koji su bili u Odboru za doček Pape.

Pripadnici 66. pukovnije žele dokazati da trebaju imati prava kao svi ostali pripadnici HV-a, jer im je plaća, iako isplaćivana preko tvrtke iz Gruda, bila osigurana u vojnom proračunu Hrvatske. 

Okupljenim novinarima Rojs je podijelio knjigu 'Tko je jamio, jamio!'