Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Hrvatske vojske (HV) Ljubo Ćesić Rojs izjavio je danas u Osijeku da hrvatska država nije nastala na zločinu te je pozvao saborskoga zastupnika Branimira Glavaša da prekine štrajk glađu i pokaže čvrstinu kao godine 1991.


Na tribini Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ) on je ocijenio da je postupak protiv Glavaša, kojega se tereti za ratni zločin protiv civila, "montirani politički proces", ali "ne smije štrajkati glađu, nego mora pokazati čvrstinu te izdržati i ovaj križ ne samo radi svoga sina, nego zbog Osijeka i Hrvatske".

Vezani članci OŠ Draganići Slučaj koji je šokirao mnoge: "Kod nas nema gladne djece! Bili smo primorani potaknuti roditelje da podmire obvezu" Gladna djeca, ilustracija Prvašići ostali gladni: Škola zabranila da druga djeca s njima podijele svoju hranu?

Ustvrdivši kako hrvatska država nije nastala na zločinu, Rojs je rekao kako vjeruje da u hrvatskom pravosuđu ima časnih i poštenih ljudi te je pozvao građane da podupru Glavaša na miran i dostojanstven način i da ne nasjedaju na provokacije.

Oni koji su cijeli život radili protiv hrvatske države, to i danas
rade. Trebamo se organizirati i pokazati im, ali ne više s puškom u ruci, nego demokratskim sredstvima, na idućim parlamentarnim izborima, rekao je.

Predsjednik HGZ-a umirovljeni general Marinko Krešić ustvrdio je kako je afera Glavaš bila potrebna zbog političkih obračuna, ocjenjujući da pravna država može funkcionirati samo ako postoji neovisno sudstvo, zakondavna i izvršna vlast, ali je, kako tvrdi, "u Hrvatskoj to sve svedeno u jedno".

Pojedinci vode zemlju u ulizičku politiku koja sluša male činovnike izvana, a ne narod koji im je dao glas. I mi osuđujemo zločine, ali ne na način na koji se to danas radi i nećemo više dopustiti da domovinom haraju huligani koji progone ljude koji su stvarali Hrvatsku, rekao je Marinko Krešić.

Ustvrdivši kako u Hrvatskoj danas djeluju "sile tame", koje su
prisutne u nevladinim organizacijama i medijima, umirovljeni general Željko Glasnović upozorio je da se "opet razbija jedinstveno hrvatsko biće u Hrvatskoj, BiH i dijaspori".

Bivši ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić ocijenio je kako svi oni koji žele dezintegrirati Hrvatsku danas napadaju njezine integrirajuće čimbenike, a temeljni su čimbenik, istaknuo je, hrvatski branitelji.

Hrvati su danas u stanju totalne zbunjenosti jer su nam gospodari svijeta nametnuli lažno višestranačje s jednom politikom. Prema hrvatskim braniteljima, vodi se politika ispod svake razine, koju narod u svojoj zbunjenosti prihvaća, a ovo je prigoda da se moralna supstancija hrvatskog naroda ponovno okupi i probudi, rekao je Mišetić.