Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučerašnje priopćenje u kojem Zelena stranka - Zelena alternativa najavljuje moguće širenje događanja "nepoželjnih za tvornicu i njezine djelatnike" u tvrtki "Rockwool adriatic" shvatili su kao prijetnju i izravan poziv na fizički napad na tvornicu i djelatnike pa su Policijskoj postaji u Labinu uputili dopis u kojem traže zaštitu radnika i imovine, navodi se u priopćenju za javnost "Rockwoola".


Zelena stranka - Zelena alternativa jučer je uputila prijavu inspektorici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marijani Božičević u kojoj piše da se noću s 8. na 9. rujna te jučer ujutro osjetio vrlo jak i neugodan miris sumpora na uzvisinama oko "Rockwoola".

Vezani članci PR U Labinu otvoren moderan supermarket Plodina Gradonačelnik Labina Valter Glavičić Gradonačelnik Labina moli da se zatvore vrtići i škole: ''Ako smo danima djecu držali doma zbog štrajka, možemo i radi ugroze''

Zelena stranka - Zelena alternativa zatražila je hitnu intervenciju jer, kako se navodi u dopisu, "revolt ljudi prelazi granice i može doći do nepoželjnih situacija za tvornicu i djelatnike".

U priopćenju "Rockwool" navodi kako su djelatnici zabrinuti i smatraju da im je ugrožena sigurnost i pravo na rad. Zbog toga je Policijskoj postaji u Labinu uputio dopis u kojem traže zaštitu svojih radnika i imovine te poduzimanje potrebnih poteza s tim u vezi.

"Mi vjerujemo da skupina politikanata takvim huškačkim potezom želi izazvati nerede u regiji i tako ugroziti sigurnost ne samo naših djelatnika već i ostalih miroljubivih stanovnika okolnih mjesta", tvrdi se u priopćenju. Dodaje se kako pojedinci, ne birajući način i sredstva i širenjem netočnih tvrdnja, izazivaju nepotreban strah i uznemirenost mještana.

Iz Rockwoola ponavljaju kako tvrtka poštuje sve pozitivne hrvatske zakone i propise, što dokazuju stalni inspekcijski nadzori u tvornici. Isto tako, dodaje se, tvornica radi u skladu s valjanim dozvolama koje je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.