Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica će danas dobiti potpise MOST-a i Domoljubne koalicije na uvid. Božo Petrov i Tomislav Karamarko stigli su na Pantovčak nekoliko minuta nakon 18 sati.


Nakon popodnevnog sastančenja u MOST-u Božo Petrov rekao je kako će večeras zastupnici MOST-a svojih 15 potpisa odnijeti predsjednici na uvid zajedno s Domoljubnom koalicijom. Od predsjednice će ipak tražiti još 24 sata.

Vezani članci Katapult Katapultirao se u ponor i doživio neponovljiv trenutak pa ga podijelio sa svima Robert Podoljnjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Most: Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa otvorit će Pandorinu kutiju korupcije

MOST-ova Ljubica Ambrušec kazala je kako ti potpisi idu za Božu Petrova kao mandatara, ali će ih se nositi na Pantovčak s predstavnicima Domoljubne koalicije. No, naknadno je Božo Petrov na Pantovčaku rekao da su oni za nestranačkog mandatara.

Kasnije poslijepodne MOST-ov  Robert Podolnjak rekao je kako na njega nitko nije zvao niti je na njega vršio pristisak, no nije htio odgovoriti je li za ili protiv nastavka pregovora s MOST-om.

Isto tako nije znao odgovoriti ni na pitanje je li Tomislav Karamarko MOST-u prihvatljiv kao mandatar ukoliko se nastave pregovori s HDZ-om.

O svemu će, kaže, odlučiti MOST.

Podsjetimo, ranije danas Božo Petrov izašao je pred novinare i ljut izrazio nezadovoljstvo koalicijom Hrvatska raste te s njima prekinuo pregovore jer je u zadnjih 48 sati, dok su trajali pregovori, SDP zvao njihove saborske zastupnike i članove Nacionalnog vijeća i tražio podršku Zoranu Milanoviću za mandatara, ako pregovori ne uspiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook