Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg i orkanska bura paralizirala je promet u istri. Neki dijelovi su bez struje, zatvorene su škole, a zabilježen je veći broj prometnih nesreća.


Na pulskom području osim snijega i orkanskog vjetra proemt otežavaju grane i stabla koja su popucala pod naletima jakog vjetra, piše Ipress. Bura koja na mahove doseže orkansku snagu na širem riječkom području, noćas je uzrokovala štete na automobilima i objektima, među kojima najveću na zgradi Osnovne škole na Kozali gdje je otrgnut dio krova, doznaje se iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeke.

Vezani članci Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam" Led na cesti Više sreće nego pameti: Izgubio kontrolu na skliskoj autocesti i nekim čudom izbjegao nesreću

Aluminijski krov je bura noćas počela odizati pa su vatrogasci jutros skinuli oko 37 četvornih metara krova. Zbog toga je održavanje nastave danas u toj školi otkazano, javljaju vatrogasci. Od jučer navečer imali su još 20-tak intervencija zbog uklanjanja srušenih stabala i grana po gradu. Tako su oštećena i dva automobila, jedan u Kostreni a jedan u Kumičićevoj ulici u Rijeci.

>> Na zagrebačkom području 50-tak prometnih nesreća

Županijski centar 112 u Rijeci izvijestio je da su proglašeni zimski uvjeti na svim prometnicama u zaleđu Rijeke, Lovrana, Opatije i Crikvenice zbog napadalog snijega, leda i jakog vjetra. Prometnica Bakar-Senj i Krčki most zatvoreni su za sav promet. Osim trajekta na liniji Valbiska-Merag između Krka i Cresa koji plovi po potrebi, sve ostale trajektne linije su u prekidu a ne plove ni katamarani za kvarnerske otoke. (Hina)