Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske neprilike

Rijeka: Orkanska bura podigla krov škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg i orkanska bura paralizirala je promet u istri. Neki dijelovi su bez struje, zatvorene su škole, a zabilježen je veći broj prometnih nesreća.

Na pulskom području osim snijega i orkanskog vjetra proemt otežavaju grane i stabla koja su popucala pod naletima jakog vjetra, piše Ipress. Bura koja na mahove doseže orkansku snagu na širem riječkom području, noćas je uzrokovala štete na automobilima i objektima, među kojima najveću na zgradi Osnovne škole na Kozali gdje je otrgnut dio krova, doznaje se iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeke.

Pročitajte i ovo Jakutsk ŽIVOT NA -50 Kako preživjeti u nahladnijem gradu na svijetu? "Obucite se kao kupus" Slika nije dostupna Popustio pod težinom snijega Hokejaši za dlaku izbjegli urušavanje krova dvorane!

Aluminijski krov je bura noćas počela odizati pa su vatrogasci jutros skinuli oko 37 četvornih metara krova. Zbog toga je održavanje nastave danas u toj školi otkazano, javljaju vatrogasci. Od jučer navečer imali su još 20-tak intervencija zbog uklanjanja srušenih stabala i grana po gradu. Tako su oštećena i dva automobila, jedan u Kostreni a jedan u Kumičićevoj ulici u Rijeci.

>> Na zagrebačkom području 50-tak prometnih nesreća

Županijski centar 112 u Rijeci izvijestio je da su proglašeni zimski uvjeti na svim prometnicama u zaleđu Rijeke, Lovrana, Opatije i Crikvenice zbog napadalog snijega, leda i jakog vjetra. Prometnica Bakar-Senj i Krčki most zatvoreni su za sav promet. Osim trajekta na liniji Valbiska-Merag između Krka i Cresa koji plovi po potrebi, sve ostale trajektne linije su u prekidu a ne plove ni katamarani za kvarnerske otoke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene